L’art d’aprendre del canvi

Els alumnes de 4t d’ESO de l’optativa de plàstica de la professora Montse Bolaño, vam duu a terme al nostre institut una sèrie de projectes que reflectien el canvi constant de la vida i van concloure la seva feina en l’exposició “L’art del canvi”.

L’art del canvi em va recordar Heràclit, però aquesta performance de l’Estela que amablement ens ha cedit per tal de poder visionar fora de l’exposició de la sala d’actes de l’edifici Serra de Marina de l’institut Premià de Mar em va portar en certa manera a Horaci. Sabeu per què? Què n’opineu?

Etiquetes:, , , , ,

Comentaris: 4

 1. irina 6 maig 2014 - 9:53 Contesta

  Molt bona feina Estela!

  Veiem clarament com tot està canviant, nosaltres canviem i ens fem vells, els arbrers també, etc. Heràclit deia que el canvi és bo, no tothom l’enté només els veritables filòsofs que veuen l’harmonia que hi ha darrere el canvi.

  Ens recorda a Horaci en el poema la inexorabilitat de la mort, doncs 1,24, doncs tothom tard o d’hora acaba morint, neixem i al final morim és inebitable. També ens recorda al tòpic del carpe diem (1,11), el temps passa i per tant hem d’aprofitar el moment abans que sigui massa tard i les coses hagin canviat.

 2. Andrea Balart 6 maig 2014 - 9:56 Contesta

  Salve!

  Molt bon muntatge de video Estela! A filosofia vem estudiar el filòsof Heràclit i la seva concepció de la vida com a constant canvi. El canvin el trobem reflectit en la poesia horaciana, concretament en l’oda 1,24 titulada “Consol a Virgili per la mort de Varus” i on apareix el tòpic de la inexorabilitat de la mort. Veiem en aquesta oda el canvi ja que tard o d’hora arriba la mort en els humans i no ens podem escapar.

  Però no és la única oda d’Horaci on es parla del canvi, a la oda 1,11 on trobem el tòpic de “Carpe diem” també es parla del canvi. Parla del canvi ja que hem d’aprofitar les opotunitats i la vida ja que tard o d’hora morim.

  Vale!

 3. caparros.lourdes 11 maig 2014 - 14:31 Contesta

  Salve!

  En aquest muntatge podem veure el topic de la inexorabilitat de la mort, ja que el canvi arriba tard o d’hora i tots acabem morint, no ho podem evitar.

  Tambe podem veure el topic del carpe diem, ja que em d’aprofitar el moment abans de que sigui massa tard.

 4. […] l’art ens sobreviu i amb l’art també podem transmetre valors als nostres alumnes. Esperem, doncs, amb candeletes les accions artístiques sobre el pas del temps dels alumnes de Visual i […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *