Regne Animalia

Invertebrats > Artròpodes > Insectes > Coleòpters

Oxythyrea funesta

L’escarabat cetònid de color negre amb petites taques blanques és relativament comú a la primavera entre les flors alimentant-se del pol·len i del nèctar:

A la fotografia anterior es pot veure un exemplar sobre una flor de lilà. El cap es troba a la dreta, i mostra un ull i una antena. Darrera del cap es troba el protòrax, una part del tòrax que en aquest tipus d’insectes esdevé ben visible. És al tòrax on es troben articulats els tres parells de potes característics dels insectes i els dos parells d’ales. Darrera del tòrax es troba l’abdomen, però no és visible a la fotografia perquè queda tapat pel primer parell d’ales, que en els escarabats (coleòpters) es troben endurides formant els èlitres. Els èlitres protegeixen el segon parell d’ales, que són delicades i adaptades al vol.

A les fotografies i al vídeo següent es poden veure tres exemplars: un mascle i una femella copulant (el mascle és el que es troba a sobre) i un altre mascle intentant fer-se amb la femella: