COMUNICAT DE LES DIRECCIONS

Benvolguts i benvolgudes,

Us fem arribar el text aprovat pel plenari de directors i pel claustre del Rosa Oriol Anguera, perquè en tingueu coneixement.
No pretenem posicionar políticament l’escola, ni considerem que el text sigui ofensiu per a ningú, només defensem aquells valors que creiem que hem de fomentar des de l’escola per a una societat més justa.

Claustre escola Rosa Oriol Anguera

COMUNICAT DEL PLENARI DE LES DIRECCIONS DE LES ESCOLES DE MARESME – VALLÉS ORIENTAL REUNITS A MATARÓ A DIA 21 DE SETEMBRE DE 2017 DAVANT DELS GREUS ESDEVENIMENTS QUE ESTAN TENINT LLOC A CATALUNYA
Les darreres hores i dies hem vist com han estat vulnerats els nostres drets fonamentals.
Hem vist com les forces i cossos de seguretat de l’Estat irrompien en impremtes, regiraven la nostra correspondència, intimidaven els diaris, assaltaven les Conselleries i detenien a treballadors i representants públics.
Hem vist com la llibertat d’expressió, el dret a decidir, el dret a pensar, el dret a ser lliure s’han anat coartant i esmicolant davant nostre.
Per tot això, les direccions de les escoles dels Serveis Territorials del Maresme – Vallès Oriental, i el claustre de la nostra escola, per unanimitat, volem manifestar la nostra indignació i rebuig absolut a la situació que estem vivint. La nostra tasca ens implica en la formació de ciutadania crítica i proactiva fonamentada en els valors democràtics del respecte, l’entesa, el diàleg i la llibertat.
No podem restar en silenci i mantenir-nos-en al marge i denunciem la deriva autoritària del govern central i fem la petició de retorn al diàleg i al respecte dels drets fonamentals.
Per tot plegat volem manifestar el nostre suport al govern, als representants de les institucions catalanes, al Departament d’Ensenyament i a tota aquella gent que treballa per garantir tots aquells drets que ara esta fortament amenaçats.
Només des de la llibertat i el respecte a les persones i a les idees, és possible educar als nostres infants i joves per tal que esdevinguin autèntics ciutadans solidaris, respectuosos i compromesos amb els altres.
Reunits a Mataró, 21 de setembre de 2017.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.