Projecte Escola Verda

Què significa avui dia ser escola verda?
Fins fa poc temps ser escola verda era sinònim de ser un centre sensibilitzat pel medi ambient. En l’actualitat ser i pertànyer a la Xarxa d’escoles verdes és molt més que un símbol decoratiu, inclou una visió molt més global. És aquest un tret distintiu de les escoles que pertanyen a la XESC, a més de ser un objectiu aglutinador d’ un concepte genèric. En concret, ha de ser el segell que ens diferenciï com a escola.
SER ESCOLA VERDA AVUI defineix a un centre com una entitat que treballa pel BENESTAR de les persones que integren la comunitat educativa.

Aquest benestar és un concepte molt ampli que engloba des de benestar emocional i social (treball de les emocions, resolució de conflictes, treball cooperatiu, assemblees de delegats, extraescolars, etc.), benestar físic (massatges i relaxació, menjar saludable, etc.), benestar ambiental (socialització llibres, reciclatge i estalvi energètic, l’hort, etc.).
Molts d’aquests objectius des de l’ escola ja els tenim presents i els treballem, desenvolupem i vetllem perquè es portin a terme. Viure L’ESCOLA VERDA AMB AQUESTA VISIÓ ens pot donar un marc que guiï les nostres accions i els nostres raonaments en totes les decisions que prenem.

 

Línies d’actuació Projecte Escola Verda