Jane Godall

Benvolgudes families,

com ja sabeu, aquest curs el tema de l’escola gira envers dones importants de la història, com ara la Hipàtia d’Alexandria, l’Anna Llenas, la Malala Yousafzai o la Nadia Comaneci.

En el cas de 1r A, són la classe de Jane Goodall i la seva tutora, la Patrícia Cruz, mentre preparava el projecte de la classe que gira entorn la figura de la Jane i el seu treball com a activista conservadora de la natura i científica, es va assabentar que realitzava una conferència al CosmoCaixa el passat dia 13 de desembre. Entre tots els nens, doncs, van decidir que realitzarien un àlbum de dibuixos per entregar a la Jane a la conferència, on va assistir la seva tutora.

El dia de la conferència, la pròpia Jane Goodall va voler que les persones que havien portat regals per ella, li fessin entrega a l’escenari, gràcies també a la delegació de l’Institut Jane Goodall de Barcelona. La Patrícia va fer entrega dels treballs dels nens a la primatòloga i ella li va donar les gràcies per participar en el projecte Roots & Shoots (Raíces y brotes) i li va demanar que donés moltes gràcies als nens i nenes de la classe. Com ella sempre diu  “el futur és a les mans dels nens“.

La Jane Goodall rebent els dibuixos dels nens de 1r A
de mans de la Patrícia Cruz.

Regal per la Jane Goodall from Karol Barriuso Rayo on Vimeo.

Us recordem, que com a part del projecte Roots & Shoots, aquest any el centre participa en el subprojecte “MOBILitza’t per la selva” en el qual recollim mòbils amb bateria que estan en desús. Si teniu a casa mòbils que no feu servir, us demanem que els porteu a l’escola i els dipositeu a la caixa que hi ha consergeria.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La Castanyada

Benvolgudes famílies,

us deixem aquí els vídeos de la castanyada perquè veieu que bé que ho van fer els vostres fill i filles. Esperem que us agradin!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SML4Change

SML4Change és l’acrònim del nou projecte europeu en el qual el centre participa des d’aquest mes d’octubre i fins a final de curs.

Social Media Literacy for Change, és un projecte pilot europeu de European Schoolnet, una xarxa de 34 Ministeris Europeus d’Educació, amb seu a Brussel·les, Bèlgica. Com a organització sense ànim de lucre, volen introduir la innovació en l’ensenyament i l’aprenentatge als seus grups d’interès clau: Ministeris d’Educació, escoles, professors, investigadors i socis de la indústria.

Aquest projecte pilot, que ha seleccionat 25 centres a nivell europeu, vol crear diferents estratègies per alfabetitzar digitalment (sobretot en xarxas socials) els centres escolars europeus.

Primerament, hem realitzat un taller inicial a la seu de European Schoolnet a Brussel·les i fins al novembre, cadascun dels centres desenvoluparem una estratègia per dur a terme als nostres centres escolars fins a final de curs.

Aquestes estratègies seran posteriorment incloses com a material d’un nou MOOC per a mestres d’arreu del món que desenvoluparem entre els centres seleccionalts. El MOOC estarà disponible en 8 llengües a més de l’anglès.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Erasmus+ “On the Road of Exile” – 2a Mobilitat transnacional.

Del 3 al 5 d’octubre, els coordinadors i les coordinadores del projecte Erasmus+ “On the Road of Exile” juntament amb els directors i les directores dels respectius centres educatius socis, es troben a Schijndel (Països Baixos) per avaluar el primer any de vida del projecte així com per parlar de les activitats del segon any i posar dates als calendaris per establir les mobilitats que es duran a terme durant el curs 2018-2019.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

OUR SUMMER HOLIDAYS

L’estiu s’ha acabat però ha estat molt productiu pels nostres alumnes que han fet un munt de coses. Durant les vacances, com a deures d’estiu d’anglès, havien de fer un video amb les seves experiències, si els voleu veure, aquí els teniu!

Made with Padlet
Publicat dins de General | Deixa un comentari

Segell de Qualitat eTwinning

El nostre projecte eTwinning “Happily and Healthily ever after” desenvolupat juntament amb socis de diferents països (Polònia, Itàlia, Malta, Romania, Grècia i Estònia), ha rebut el Segell de Qualitat. En aquest projecte es treballen les competències en comunicació en llengües estrangera (anglès com a llengua vehicular), digital, cíviques i socials entre d’altres. Té com a objectiu millorar la salut de l’alumnat participant, conscienciant de la importància d’uns hàbits de vida saludables. Per això, a través de diferents activitats, intercanvien informació sobre diferents aspectes relacionats amb aquest tema amb els altres socis participants.

A la foto podeu veure els nostres alumnes amb els seus diplomes! Enhorabona, noies i nois!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CALENDARI ESCOLAR

Publicat dins de General | Deixa un comentari

COMENÇA EL NOU CURS

Aquest matí han arribat els vostres fills i filles a l’escola.  Portaven posats un gran somriure, una mica de vergonya i molta il·lusió i energia. No hi ha millor manera de començar el curs!!!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Erasmus+: Ajut a Proactiva Open Arms

Una de les activitats del projecte Erasmus+ “On the Road of Exile” en el qual participa el centre,  es centra en l’ajuda a diferents ONG dirigides a aquests col·lectius. Com ja sabeu, durant el tercer trimestre l’ONG Proactiva Open Arms, ens va visitar al centre per explicar-nos més sobre la seva tasca al Mediterrani ajudant immigrants i refugiats de diversa procedença.

Així doncs, les i els alumnes de sisé, van decidir que la millor manera de poder ajudar l’ONG era recaptant donatius. Primer van crear diferents xapes i punts de llibre i l’ùltim dia de curs, durant la festa que ofereix l’AMPA, van oferir-les a les famílies i van aconseguir recaptar un total de 127€.  Moltes gràcies a totes i tots els que vàreu participar per fer-ho possible.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CLOENDA PROGRAMA LECXIT

La tercera edició del programa LECXIT arriba a la seva fi!

A la biblioteca del nostre centre es va fer entrega del diploma acreditatiu i d’un obsequi als participants.  A l’acte hi van assistir els quatre mentors voluntaris, els alumnes,  l’alcalde del municipi,  la tècnica auxiliar d’educació i el director de l’escola.

LECXIT és un programa promogut per la Fundació Jaume Bofill, la fundació la Caixa i el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de l’èxit en la lectura i la comprensió lectora.

Agrair especialment a les mentores i mentors la seva tasca; sense ells seria impossible portar a terme aquest projecte.  Volem animar-vos a participar com  a voluntaris el curs vinent.

Publicat dins de General | Deixa un comentari