The Secret Power… Media.

Clica aquí per veure la web del projecte

 

Comènius és un projecte finançat per la Comunitat Europea, que procura el desenvolupament i enteniment entre diverses cultures europees a través de l’intercanvi i cooperació entre escoles de països diferents. Al llarg del projecte es treballa conjuntament amb altres centres europeus dins d’un projecte comú. Aquest projecte dóna una dimensió europea a l’escola i obrint-la a altres alumnes, mestres i sistemes educatius. Té una durada de dos cursos escolars.

El projecte el qual ens han aprovat s’anomena “The Secret Power: Media”.  Els centres implicats  són:

 

Centrum för tvåspråkighet

Västeras (Sweden)

 

 

Evanjelicka zakladna skola

Martin (Slovakia)

 

Szkoła Podstawowa nr29 im. Alfreda Szklarskiego w Zespole Szkół  nr 3

Dąbrowa Górnicza (Poland)

 

 

Nusaybin Yildirim İlköğretim Okulu

Mardin (Turkey)

 

 

Escola Rosa Oriol

Lliçà d’Amunt (Catalonia)

 

L’objectiu principal és ensenyar als alumnes a beneficiar-se del poder dels mitjans de comunicació de manera efectiva amb activitats basades en la representació dels rols, com: fotògraf, periodista, investigador, dissenyador, crític de cinema, etc. Tenim la intenció de fer que els nostres estudiants siguin bons observadors i que es desenvolupin socialment i culturalment per tal d’afavorir el respecte cap a les diferents cultures.

 

Fins ara hem començat a treballar conjuntament en la realització del logo del projecte, que serà la nostra senya d’identitat durant els dos anys de durada. Properament passarem a la següent activitat en la qual els alumnes hauran de crear un diccionari de sentiments amb fotografies que ells mateixos faran.

 

El projecte, contempla la possibilitat de realitzar mobilitats a d’altres països tant amb mestres com amb alumnes. La primera mobilitat es realitzarà al centre on acudiran, aquest cop sense nens, la resta de socis del projecte per veure com treballem a l’escola i per tal de redefinir i dissenyar les activitats que farem.