NOU CURS, NOUS REPTES

Us donem la benvinguda al nou curs escolar 2012-2013. Aquest és el vuitè curs que l’escola va fent camí i aquest any hi ha moltes novetats .
La primera és que : AQUEST CURS NO COMENÇA AMB NORMALITAT (Tot i que els comunicats de premsa que fa el Departament d’Ensenyament tenen un to com si no passés res ).

Els pares i mares heu de conèixer la realitat de les retallades que ens afectaran directament aquest nou curs escolar i són:

1- Les baixes dels mestres es cobriran després de 10 dies lectius, és a dir :
Estarem sense mestres substituts dues setmanes. Per tant, l’ escola haurà d’organitzar els torns dels mestres que hauran d’anar a cobrir les hores lectives del mestre que està malalt. perdent-se així els reforços que tenen les classes i fins i tot, es pot donar la circumstància que un grup classe s’hagi de repartir per la resta de grups.

2- Els mestres que s’incorporin a l’escola per cobrir les baixes dels mestres titulars, ho fan en qualitat de substituts i en el seu contracte laboral només es contemplen les hores de treball directe amb els alumnes, no considerant els patis com hores d’atenció a l’alumnat.

3- La nostra plantilla consta d’un mestre i mig menys

4- A part d’aquests aspectes que afecten directament el bon funcionament de l’escola, també s’han reduït les ajudes per reciclatge de llibres, les beques de reeducació, les subvencions per activitats extraescolars, i per material escolar.

Els mestres de l’escola Rosa Oriol, no estem d’acord amb les mesures preses per part dels responsables i gestors de l’escola catalana, per això al llarg del curs realitzarem accions per mostrar el nostre descontent. En principi : Cada dimecres portarem la camiseta groga de “SOS ensenyament públic de qualitat” , mostrant així el nostre rebuig per unes mesures que van contra l’escola pública i que demostren molt poc seny i sensibilitat cap els infants.
Els i les mestres de la escola, conscients de la responsabilitat que tenim estem treballant perquè tot aquest conjunt de despropòsits afectin el mínim possible el desenvolupament dels nostres alumnes.
Per això, us convidem a afegir-vos a portar els dimecres una camiseta groga .

Altres novetats que com escola portarem a terme aquest nou curs i que heu de conèixer són :
Treballarem en dos projectes d’ innovació en llengües estrangeres, concretament tenim aprovat un projecte “Comènius” del qual som centre coordinador .
El Projecte Comènius, és un projecte a nivell europeu que consisteix en treballar en un tema comú diferents països. Aquest projecte té una durada de dos anys. En el cas de la nostra escola l’ eix motivador seran les noves tecnologies i on tractarem el tema dels mitjans de comunicació amb els alumnes de cicle superior . Els països que hi participen són:
L’escola Podstawowa de Polònia
L’escola . Centrum för Tvasprakighet de Suècia
L’escola Evanjelicka základná skola de Eslovàquia

El projecte PILE és un Pla integrat de llengües estrangeres amb el compromís de desenvolupar-lo al llarg de dos cursos escolars . Aquest pla consistirà en anar implementant un taller o un ambient de plàstica a tota la primària on l’anglès sigui la llengua utilitzada .

Alumnes del Cicle Superior realitzant una acció pel projecte Comenius

Alumnes del Cicle Superior realitzant una acció pel projecte Comenius

Aquest curs serem centre formador de mestres en pràctiques dels alumnes de les universitats de Magisteri de Barcelona.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.