Sacrifici d’Ifigenia en pintura!

“El sacrifici d’Ifigenia” de Sébastien Bourdon (1653)

Aquest quadre representa el sacrifici d’Ifigenia realitzat a l’any 1653 per un pintor Françès anomenat Sébastien Bourdon.  Aquest quadre està fet seguint la tècnica d’oli sobre llenç i les seves mides són 142cm x 110cm. Pertany al moviment barroc i està exposat al museu de les belles arts d’Orleans.

Com molts altres autors ja siguin poetes (com Guerau de Liost), pintors, escultors o qualsevol altre artista (músics, …), Boudon va voler representar el mite del sacrifici d’Ifigenia. Va ser un mite molt representat i explicat arreu del món. Quantes versions hi ha? Quina acaba bé?

-Sabeu d’altres pintors (o escultors) que també hagin tractat aquest mite en les seves obres?

Mireia Sánchez Cano

1r Batxillerat – Humanístic

Aquest article s'ha publicat dins de General, Pervivència en la pintura, Sacrifici i etiquetat amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *