Projectes col·laboratius en xarxa

PROJECTES COL·LABORATIUS EN XARXA

Tres centres catalans entre els guanyadors dels Premis Nacionals e-Twinning 2012

 

La convocatòria dels premis eTwinning 2012 a l’estat espanyol ofereix el reconeixement merescut pels centres que en el curs anterior han realitzat projectes de referència i qualitat en les plataformes eTwinning.  Aquest any, diversos professors i professores catalans han rebut aquest reconeixement i passen a les llistes de candidats dels premis eTwinning d’àmbit europeu. Podeu consultar les bases, enregistrar-vos a la comunitat eTwinning, fer formació o descobrir les bones idees d’arreu d’Europa!

Vagi la nostra enhorabona als tres centres guanyadors del premi 2012!

[+] Escola Ramon Macip- Dolors Granés amb el projecte Art on the Move

[+] L’institut Jaume Callís pel seu projecte En la red que no te pesquen

[+] L’ Institut Montserrat per Waterpedia – The elixir of life

També a la convocatòria nacional de premis eTwinning 2011 van haver-hi guanyadors catalans:

[+] Consulteu els guanyadors 2011

______________________________________________________________________________________


______________________________________________________________________________________
Projecte e-twinning del mes del Col.legi Sant Josep

El projecte e-twinning “Gold Rules of Good Behaviour” dut a terme entre el Col.legi Sant Josep de Navàs i el centre Polonès Tadeusz Kosciuszko ha estat seleccionat com a projecte destacat del mes.

Es tracta d’un projecte interdisciplinari en el qual participa l’alumnat de sisè i que té com a objectiu promoure la bona conducta i fomentar valors com la tolerància i el respecte. La llengua de treball és l’anglès i la comunicació es realitza a través de mitjans electrònics com l’e-mail, el xat o la videoconferència.

______________________________________________________________________________________

comenius-week

 

 

 

La Comissió Europea ha llançat una pàgina web on es podrà compartir i donar a conèixer en xarxa tot el que es faci a nivell europeu, nacional, regional, local o de centre educatiu amb motiu de la Setmana Comenius, que tindrà lloc del 2 al 9 de maig de 2011.

take-part

 

Animem a tota la comunitat Comenius a participar-hi aportant les seves bones pràctiques internacionals!

 

______________________________________________________________________________________
<h3> Programa d’Aprenentatge Permanent a Europa (PAP) </h3>
El PAP ofereix als centres educatius la possibilitat d’ampliar horitzons i espais d’aprenentatge a altres països. A Catalunya, el Servei de Llengües estrangeres del Departament d’Ensenyament gestiona les associació  escolars internacionals que permeten a l’alumnat i el professorat de primària i secundària fer xarxes virtuals i desplaçar-se als centres agermanats. Sivoleu coneixer més sobre els programes existents, no dubteu en visitar la pàgina de referència!

 

logo_etwenning_portal

El programa eTwinning , un dels darrers en incorporar-se al PAP, permet a les escoles fer agermanaments per a treballar conjuntament en projectes engrescadors i en la construcció d’espais d’intercanvi i comunicació per l’alummnat i el professorat.

Els docents participants milloren la seva tasca i la seva formació en l’ús de les noves tecnologies i de les metodologies col·laboratives.

Aquest curs, el Servei eTwinning ha seleccionat un grup de docents experts en eTwinning, amb un historial de projectes de qualitat i que participen activament en activitats de difusió i formació en el seu centre i en els media. També s’han contemplat els guanyadors/ores de Premis Nacionals i Europeus.

Es tracta d’un reconeixement a la feina que aquestes persones estan fent als centres i també una manera d’arribar a donar difusió de la feina feta, per a convidar més docents a participar en la xarxa eTwinning amb bones pràctiques educatives.

Animeu-vos a participar-hi!

Accediu al web europeu de contactes en anglès i francès i al web estatal d’associacions en castellà.
______________________________________________________________________________________

europaventjpg.jpeg

Programes d’ Aprenentage de la Unió Europea

El Programa d’Aprenentatge Permanent (PAP) de la Unió Europea organitza accions internacionals de formació al llarg de la vida per a l’alumnat, el professorat i els centres educatius europeus. Catalunya hi participa amb autonomia educativa, en coordinació amb les altres Comunitats Autònomes de l’Estat i l’Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus.

Comenius Regio
Aquesta acció del PAP iniciada l’any 2009 vol posar en contacte diverses xarxes d’entitats públiques i privades, amb l’agermanament de regions o territoris de dos països diferents. Veure formularis

______________________________________________________________________________________

etwinning.jpg

Etwinning

eTwinning  constitueix una mesura d’acompanyament de l’acció Comenius dins del Programa d’Aprenentatge Permanent, iniciat al gener de 2007 i que està previst que finalitzi el 2013. Etwinning consisteix a crear un agermanament escolar entre dos o més centres educatius de països distints pertanyents a la UE a través d’Internet, de manera que aprenguin l’un de l’altre, comparteixin punts de vista i creïn llaços d’amistat.

______________________________________________________________________________________

Grup d’ Assessorament ÉMILE – Servei de Llengües Estrangeres

El Pla d’impuls a la llengua francesa inclou accions de formació pel professorat, i suport als centres que fan BatxiBac per a homologar la titulació de batxillerat a Espanya i França, amb el reconeixement del nivell B2 de llengua francesa per l’alumnat participant:

[+] Lectura i Oralitat
[+] Transferència interlingüística: Euromania i EuroComRom (activitats de centres)

Grup d’ Assessorament  de suport a la oralitat en Llengua Francesa

Els centres que participen en els diferents programes en llengua francesa impulsats pel Servei de Llengües Estrangeres gaudeixen de la possibilitat d’experimentar, fer recerca i innovar en àmbits de l’educació que els fan capdavanters en l’ensenyament de llengua francesa i el les accions integrades d’aprenentatge plurilingüe:

[+] Premis Segell Europeu de Qualitat en Llengües, del curs 2011-12

______________________________________________________________________________________

xarxa.jpg

[+] Projectes en Xarxa a la XTEC: Descobriu propostes de referència i bones pràctiques!

[+] Correspondència i intercanvi: Aconseguiu una xarxa personal per a la col·laboració i la millora docent!

El treball en xarxa és un element fonamental en la creació de coneixement. Aquest espai col·laboratiu vol ser un referent per al professorat interessat en projectes telemàtics, acostar l’assessorament tècnic i pedagògic i fomentar l’ús de les TIC i la creació de xarxa entre el professorat.

Corresponsals Teatre


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *