Anglès

Dansa escocesa

Els espais no formals i informals de l’aprenentatge poden aportar ocasió per les experiències culturals i lingüístiques més diverses. Practicar les llengües estrangeres al mateix temps que fem amics, ballem i ens divertim, és tota una experiència… Animeu-vos!

 

Scottish Dancing & Songs in Schools!

“Experience a taste of Scottish culture by learning ‘Ceilidh’ group dances and folk songs.
Listen and respond to stories and humour, relating to historic and contemporary Scotland.”

[+] DAVID_VIVANCO_Scottish_Dancing_2012-2013


Memory, management and clil

 

 

 

El Trinity College London organitza un taller sobre memòria i motivació per a professorat que implementa la metodologia CLIL en les seves classes.

El curs consistirà en dues sessions de 4 hores conduïdes per Richard Bradley.

Informació [+]

Per a més informació contacteu Barry Lynam


Treballar l’anglès en aules 3D dins de móns virtuals, una realitat.

A Catalunya existeixen diverses experiències educatives que incorporen els móns virtuals per a l’aprenentatge de la llengua. Els móns virtuals són entorns interactius en 3D on cada usuari es troba representat per un avatar i té la sensació d’estar immers en un entorn virtual creat per la simulació.  Aquests entorns en 3D permeten la recreació d’ambients, d’accions i d’estructures, la construcció d’objectes, i la interacció amb tots ells.

Us presentem alguns exemples de treballs realitzats des de l’àrea de llengua anglesa i que tenen en comú l’ús de la mateixa tecnologia de codi obert (Opensim) i fer servir un ordinador al centre com a servidor. Aquestes pràctiques innovadores les han dut a terme la Immaculada Vilatersana del CFA Els Tarongers de Mataró i la Carme Mates de l’INS Josep Tapiró de Reus.

This is me! Activitat realitzada per alumnes de 2n ESO de l’INS Tapiró de Reus. Els alumnes construeixen un poster interactiu en anglès sobre les seves aficions i interessos, i després en fan una exposició dins la seva aula 3D en opensim.

 

 

200è aniversari del naixement de Charles Dickens. Activitat realitzada pels alumnes d’un grup d’anglès del CFA Els Tarongers de Mataró i que els ha permès conèixer l’època i l’obra de Charles Dickens

Safari area: Activitat realitzada pels alumnes de 1r ESO de l’INS Baix Camp de Reus, a partir d’un treball previ amb lectures i redaccions sobre animals salvatges. Els alumnes realitzen una exposició amb els seus treballs, i consulten informació que es troba a la seva aula virtual sobre alguns animals per respondre a preguntes que es formulen dins un safari construït expressament per fer aquesta activitat.

 

Us podeu descarregar el documenton la Immaculada i la Carme expliquen com es poden aplicar els entorns virtuals en 3D en l’ensenyament de llengües.

Convocatòria tancada pels cursos e-Teachers

Us comuniquem que la convocatòria recentment anunciada es troba ja tancada a data d’avui dia 18 de juliol de 2012

Us agraïm l’interès i participació.

Cursos e-Teachers finançats pel Departament d’Estat dels EEUU

 

Oberta una nova convocatòria per participar en els cursos E-Teachers, amb la formació i els materials finançats pel Departament d’Estat dels EEUU i dirigits al professorat de llengua anglesa. Els cursos es realitzen online al llarg del curs 2012-2013 i tindran una durada de 10 setmanes. Posteriorment, se  seleccionaran alguns dels participants per a gaudir d’un curs presencial als Estats Units l’estiu de 2013.

La data límit per presentar sol.licituds és el 31 de juliol de 2012 i, en cas d’estar-hi interessats, podeu contactar Elena Pujol Herrick del Consolat General dels Estats Units a Barcelona  a través del correu electrònic o trucant al 93-280-2227 ext. 210

Descripció dels cursos i sol.licituds

eLibraryUSA

eLibraryUSA és una biblioteca virtual gratuïta que el Consolat dels Estats Units posa a la nostra disposició i que conté milers de recursos virtuals i fonts d’informació en llengua anglesa i altres llengües.

Poseu-vos en contacte amb el Servei de Llengües Estrangeres del Departament d’Ensenyament per a conèixer les condicions d’ús d’aquest recurs.

Informació eLibraryUSA [+]

Do you speak music?

Do you speak music? A creative way into languages és un curs de formació per a mestres i professorat interessat en l’aprenentatge de llengües a través de la música i que s’inscriu dins de les accions impulsades pel projecte Comenius European Music Portfolio: a Creative way into Languages.

El curs està reconegut com a 30 hores de formació pel Departament d’Ensenyament  i forma part de l’oferta formativa de l’ICE de la UAB. Pel fet de ser un curs d’àmbit europeu, serà impartit en anglès i les sessions aniran a càrrec de professors d’aquí juntament amb alguns professors provinent d’altres països
Informació +

 

English Summer Festival de Sant Boi de Llobregat

A partir d’activitats treballades al llarg del curs, l’alumnat de diverses escoles de Sant Boi de Llobregat, que tenen o han tingut un projecte PELE en els darrers anys, comparteixen i gaudeixen d’una jornada lúdica on s’exposen i intercanvien petites representacions teatrals i actuacions musicals en anglès. Un espectacle on tothom se sent protagonista i s’esforça per agradar als altres. Aquesta experiència fou seleccionada en la modalitat de comunicació audiovisual al I Congrés de Pràctiques Educatives Innovadores al Baix Llobregat.

 

Pearson training morning for teachers of adults

Pearson ha organitzat una sessió de formació per al professorat de persones adultes amb el tema 21st Century Skills for English teachers and learners

Data: 23 de maig de 2012 de 10.15 a 13.00 h.

Lloc: Obra Social Caja Madrid. Plaza de Catalunya 9,  Barcelona

Informació [+]

Descobrim la Unió Europea

El web oficial de la Unió Europea, en el seu racó infantil, ens proposa activitats interactives i jocs perquè el nostre alumnat descobreixi la UE tot jugant i en diverses llengües.

Al racó del professorat trobareu materials didàctics organtizats per franges d’edat, que poden servir d’inspiració per a les vostres classes i per celebrar el Dia d’Europa aquest pròxim 9 de maig.

El Dia d’Europa se celebra el mateix dia en què el 1950 Robert Shuman va presentar la seva proposta, la “Declaració Shuman”, que va ser l’embrió de la creació del que avui dia és la Unió Europea.

Animeu-vos a commemorar-ho!

 

Learn English Teens

El British Council presenta Learn English Teens, una nova pàgina per a l’aprenentatge de l’anglès, dirigida a l’alumnat de secundària.

El web presenta un complet recull de recursos i eines per a l’aprenentatge de la llengua anglesa, organitzats en seccions com pràctica de l’anglès, gramàtica i vocabulari, exàmens, videos, jocs, revistes, llibres electrònics, música i enllaços a temes d’interès per als adolescents.

Learn English Teens posa també a disposició de l’alumnat eines per a l’aprenentatge mòbil com podcasts i aplicacions diverses per a descarregar i així practicar la llengua “on the go”.

 

El British Council proposa també un espai de participació online a través del facebook.

Diver-Tic Tac

Diver Tic-Tac és un projecte per a l’aprenentatge de l’anglès amb eines TIC DIVERsió i DIVERsitat, en el qual participen l’IES Santamarca de Madrid i l’IES Río Duero de Zamora juntament amb l’INS Pla Marcell de Cardedeu, amb Jesús Cerdà com a coordinador.

Durant els quatre anys que porten col.laborant, els centres han realitzat portafolis digitals, gravacions, vídeos, dossiers, lectures i diferents pràctiques fent servir les eines TIC a la classe d’anglès. El projecte va ser  finalista en el Congrés Internacional Educared 2011 i recentment ha estat reconegut com a Proyecto Estrella del Ministerio.

Subvencions per a l’aprenentatge actiu d’idiomes

Oberta la convocatòria per sol.licitar ajuts per a l’aprenentage actiu d’idiomes, adreçada als centres educatius públics, privats i concertats d’educació secundària de Catalunya que imparteixin ESO, batxillerat i Formació Professional.

La convocatòria potencia les actuacions d’aula que incideixen favorablement en l’aprenentatge de les llengües estrangeres, i afavoreix aquells projectes susceptibles de continuar l’aprenentatge actiu en els països on es parlen els idiomes que s’imparteixen com a llengua estrangera.

Informació i accés a l’aplicació per realitzar la sol.licitud

Normativa:

Resolució ENS/532/2012

Ordre ENS/115/2011

Termini de presentació de sol·licituds: del 31 de març al 30 d’abril de 2012

Jocs en llengua anglesa

El web Games to Learn us ofereix una gran varietat de jocs per aprendre anglès.

 

 

 

 

 

 

Celebrem el Dia Mundial de l’Aigua en anglès

El Dia Mundial de l’Aigua se celebra cada 22 de març des que el 1992 va ser declarat per la Conferència de les Nacions Unides amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de l’aigua fresca. La diada se centra cada any en un aspecte diferent de l’aigua fresca i el tema d’aquest 2012 és l’aigua i la seguretat alimentària.

Com a part de la campanya es proporcionen materials i jocs molt interessants per treballar el tema a les escoles, en llengua anglesa, que poden ser adients per a dur a terme un projecte en anglès sobre la importància de l’aigua per la humanitat o com a part d’una unitat CLIL.

L’Esc Splai model de bona pràctica 2.0

L’ESC Splai de Barcelona ha estat  sel.leccionada com a exemple de bona pràctica educativa 2.0 per la integració de les TIC en l’ensenyament de l’anglès a l’educació primària i els seus materials han estat publicats a la xarxa Buenas PrácTICas 2.0

Activitats d’expressió oral

Activitats per consolidar els aprenentatges

English homework en el bloc

Beques Comenius-Grundtvig per la tardor 2012

International Study Programmes ofereix cursos dins del catàleg Comenius-Grundtvig dirigits a professorat de llengua anglesa, tant de primària com secundària, per la tardor del 2012

Primària

  • Language & Methodology Courses for Primary Teachers of English
  • C.L.I.L. Courses for Primary Teachers
  • Courses for Primary Headteachers and for Schools Inspectors & Advisers

Secundària

  • Courses for Secondary Teachers of English
  • Courses for Teachers of English to pupils with Special Needs
  • Cheltenham Literature Festival Course
  • Course for Teachers in Vocational Schools
  • C.L.I.L. Courses for Teachers who teach their subject “Bilingually” in English
  • Courses for teachers of History & Geography
  • Courses for Secondary Headteachers and for Schools Inspectors & Advisers

Sol.licituds: fins el 30 d’abril

Fashion Show a l’ESC Dr. Samaranch i Fina

L’Esc Dr. Samaranch i Fina de Santa Margarida i Els Monjos compte aquest curs amb un auxiliar de conversa, en Lee Stepien,i han organitzat un Fashion Show amb l’alumnat de cicle mitjà.

Conferència del Sr. Darby Parliament

En el Pla d’Impuls a les terceres llengües, destaquen les accions de suport a l’oralitat de les llengües curriculars i en especial la llengua anglesa. En aquest context, el Consolat dels USA a Barcelona facilita congferències i presentacions en llengua anglesa als instituts de Catalunya que desenvolupen algun projecte en aquesta llengua.

EL dijous dia 1 de març 2012, L’INS Numància va rebrer la visita del Sr. Darby Parliament, Consol per Assumptes Polítics i Administratius, que va parlar sobre el sistema electoral dels estats Units. L’institut ha escrit una notícia al web del seu centre al voltant de la xerrada del i ha editat un recull amb la posterior entrevista.

[+] Imatges

Els contes i l’aprenentatge de l’anglès

Els contes són un magnífic recurs per a l’ensenyament de les llengües, facilitant-ne l’ aprenentatge tot entrant en un món de fantasia i imaginació que resulta molt motivador pels infants. Els contes explicats a classe són també una experiència social compartida per l’alumnat i poden fer que una sessió sigui memorable!

ClaroRead

Integratek ha creat ClaroRead, una eina pels estudiants que els permet millorar l’aprenentatge de la lecto-escriptura i avançar en el domini de la llengua anglesa, a més de proporcionar-los eines per al processament de la informació. El programa va destinat a l’alumnat dels diversos nivells educatius.

A continuació teniu una presentació del seu ús per estudiants.

L’alumnat entrevista la María José Lobo en anglès

Alguns alumnes de primària  de l’Escola Eladi Homs de Valls van realitzar una entrevista en anglès a  la María José Lobo en les IX Jornades de Llengües estrangeres a Tarragona.

La María José Lobo és un referent en el nostre país pel que fa a l’ensenyament de la llengua anglesa i , tal i com la presenten els alumnes en l’entrevista, una entusiasta professora d’anglès.

Felicitem a l’alumnat participant i a la mestra Esperança Amill-Rocamora per aquesta iniciativa.

TITANIC: sessió gratuïta pel professorat

El servei educatiu dels teatres Victòria i Poliorama de Barcelona organitza una sessió exclusiva i gratuïta per als mestres d’anglès d’escoles i instituts per poder veure la qualitat de l’espectacle Titanic i la proposta didàctica que l’acompanya.

La funció tindrà lloc el 26 de gener de 2012 a les 18 hores, al Teatre Poliorama

[+]

Reserves per correu i al 93 441 39 79.

Titanic explica la hilarant història d’un capità encantador, però maldestre, d’una tripulació guillada, d’uns polissons desesperats, d’uns arrogants aristòcrates i d’uns peixos molt llestos.

Animeu-vos a assistir-hi!

Informació sobre l’obra i la proposta didàctica

Coneixeu Bilingual Education Platform?

BEP és una plataforma dedicada a la metodologia CLIL que us ofereix la possibilitat d’unir-vos a una xarxa de docents molt activa amb presencia a les xarxes socials i amb diversos espais a internet on trobareu les darreres notícies relacionades amb el CLIL, a més de recursos i enllaços interessants.

Editen i publiquen també una revista anomenada Prácticas en Educación Bi/Plurilingüe que us podeu descarregar en format pdf gratuïtament i un butlletí de notícies al qual us podeu subscriure.

2nd Alumni Conference: English, language of work

Per segon any consecutiu el departament de llengües estrangeres de l’Institut Cirviànum de Torelló ha organitzat una Alumni Conference dins del marc del seu projecte PELE de millora de la competència comunicativa de l’alumnat.

Es tracta d’una xerrada que permet l’intercanvi d’experiències entre l’alumnat de batxillerat i ex-alumnes, models d’èxit educatiu i professional, que han viscut o que actualment viuen en països de parla anglesa.

El lema d’enguany ha estat English: Language of work i s’ha volgut proporcionar un espai de reflexió sobre com l’anglès esdevé requisit sine qua non  per a desenvolupar-se professionalment en el món actual.

Projecte Comenius: Action Research on Clil

L’Ins Manuel de Pedrolo de Tàrrega ha participat en el projecte Commenius Action Research on Clil amb centres d’ Itàlia, Polònia i Alemanya consistent en preparar materials CLIL per a l’alumnat de secundària i per a diverses assignatures com matemàtiques, ciències, tecnologia, Biologia, Art o Història.

Consulteu els mòduls i materials

Ja us heu inscrit al 5è Concurs Fonix 2012?

Animeu-vos!

Més de 33.000 alumnes van participar en el Fonix durant el curs passat 2010 i van gaudir d’aquesta competició en llengua anglesa que ofereix premis i mencions d’honor pels guanyadors i finalistes.

L’alumnat de Catalunya ha demostrat tenir un molt bon nivell d’aquesta llengua i estar en situació de demostrar-ho…

[+] Informació i bases del concurs

[+] Imatges d’altres convocatòries

Premi Edublogs 2011 per Our English Blog

Our English Blog, de l’Esc Rodonell de Corçà ha quedat primer en el V Premi Espiral d’Edublogs 2011 en la categoria de bloc de centre educatiu.

La nostra felicitació a l’alumnat i el professorat de l’Esc Rodonell per la fantàstica tasca realitzada!

edublogs_1_2002

_____________________________________________________________________________________

Anglès per tothom

i-learn-english

Us presentem un wiki de l’Ins Marianao creat col.laborativament per un grup de docents que conté materials per aprendre i/o millorar el vostre nivell d’anglès. Hi trobareu exercicis i enllaços des de nivell inicial fins a nivells més alts.

El wiki ha estat elaborat gràcies a Marta Pombo, Adam Jaster, Maria Pla, Nicholas Salsbury i Rossana Fulgenzi.

_____________________________________________________________________________________

La llengua anglesa a Catalunya als diaris

El diari avui ha publicat darrerament dos articles relacionats amb l’aprenenatge de la llengua anglesa a Catalunya.

En Anglès, l’assignatura pendent s’analitza el nivell de coneixement d’aquesta llengua a Catalunya i es parla dels esforços fets per part del Departament d’Ensenyament per a impulsar-ne la millora amb iniciatives com els PELE o els projectes Erasmus. L’article destaca la necessitat que la ciutadania tingui una visió de la llengua anglesa com a llengua franca de comunicació internacional i no, simplement, com una llengua estrangera.

Barcelona. Fotografi

L’article Elscentres prioritzen l’ús de la llengua oralpresenta experiències PELE d’aguns centres catalans, com l’Ins Salvador Espriu de Barcelona on s’implementa la metodologia AICLE ensenyant les matemàtiques en anglès al primer curs de l’ESO a part de l’alumnat o l’Ins Doctor Puigvert de Sant Andreu de Palomar on s’han incrementat les hores en llengua anglesa incentivant-ne l’oralitat, o l’Esc Antoni Balmanya on es potencia la llengua oral amb l’ús de les TIC.

_____________________________________________________________________________________

World Theatre Day, March 27th

theatre-day

Cada 27 de març des del 1961 les companyies teatrals d’arreu del món participen en el Dia mundial del Teatre per celebrar la importància de les arts escèniques i com contribueixen a la cultura de la pau entre la gent.

Activitats didàctiques per a treballar aquest esdeveniment en anglès amb l’alumnat de secundària.

_____________________________________________________________________________________

Premi John-McDowell 2011 per l’Ins Constantí

L’INS Constantí ha estat el guanyador del premi que atorga l’Associació de Professors d’Anglès de Catalunya (APAC) per la creació d’una aula virtual on els alumnes poden interactuar amb companys d’un institut de Tessalònica, a Grècia, amb els quals participen en un projecte Comenius

Dictation: test your spelling

Enteneu l’anglès? Podeu practicar la comprensió oral tot escoltant petits textos en llengua anglesa, i identificant les paraules que cal escriure.

 

 

Nivell 1 Nivell 2
Nivell 3 Nivell 4
Nivell 5 Nivells 6-8
Nivells 9-10 Nivells 11-12

Podeu escollir altres activitats per a practicar en anglès, com ara Matemàtiques casolanes.

Lyrics Training

Lyrics training és un mètode senzill i divertit per aprendre i millorar el coneixement de les llengües estrangeres com l’anglès, a través de la música i la lletra de les cançons.

Seleccioneu el video de la cançó que voleu escoltar i el nivell de dificultat de les activitats que es proposen amb la lletra.

picture-7

English Test Score

picture-62

Poseu el vostre domini de l’anglès a prova amb English Test Score. El web presenta diversos tests online per comprovar i millorar el vostre coneixement de la llengua en diferents aspectes i abilitats, com la gramàtica i el vocabulari, l’expressió i la comprensió oral, i la pronunciació, entre d’altres.

A continuació teniu els enllaços a les principals seccions: English Grammar tests Short English Conversation tests Reading Comprehension Tests Vocabulary tests, pronunciation tests American English from British English.

valentine

 

Valentine’s Day

Is a wonderful way

To make “I love you”

Easy to say

 

 

 

 

Ich liebe dich, I love you, Je t’aime, te amo, ti amo, Eu te amo, Wo ai ni, S’agapo, Te iubesc,Ya vas liubliu… en quantes llengües sabeu dir T’estimo?

Valentine’s Day ens proporciona una excel.lent ocasió per introduir els aspectes culturals de la llengua anglesa a l’aula alhora que juguem amb la llengua a través dels poemes, els acudits, les paraules amagades… Activity Village us proposa tot d’activitats per passar-ho bé celebrant Valentine’s Day en anglès

What did the stamp say to the envelope on Valentine’s Day?

I’m stuck on you!

DLTK’s us proposa moltíssimes activitats a més d’enllaços a altres webs amb recursos interessants

Enchanted Learning també dedica una pàgines a les activitats del Valentine’s Day

The Holiday Zone conté jocs de paraules interactius, idees de manualitats, cançons, activitats diverses d’expressió oral i lectures amb exercicis de comprensió

Poems for free us ofereix un interessant recull de poemes per a celebrar St. Valentí.

Web 2.0 to tell your love!

Què us semblaria crear un glogster amb fotos, poemes, música i video pel vostre Valentine? Un núvol amb paraules sobre l’amor? Una targeta de St. Valentí amb vídeo? Aquí trobareu moltes idees 2.0 que podeu utilitzar a l’aula per les activitats de St. Valentí.

picture-61

Valentine’s Day no seria complet sense els tradicionals pastissos, magdalenes, galetes… en forma de cor. Cuinar receptes tradicionals del dia de St. Valentí pot ser també una activitat per l’aula.

Consulteu les receptes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Oloa Project Webquest

oloa

La professora Mireia Grané Suriñá de l’INS La Llauna de Badalona ha obtingut per l’elaboració de “The Oloa Project Webquest” el segon premi dels “Premios a materiales educativos en soporte electrónico, aptos para uso y difusión en Internet”que el Ministerio de Educación atorga a persones físiques o entitats per l’elaboració de materials multimèdia. El treball guardonat consisteix en una webquest en llengua anglesa adreçada a l’alumnat de 4rt d’ESO i que té com a objectiu l’elaboració d’un programa de ràdio.

English Poetry for children

Neus Valldeperas has prepared these nice activities for enjoying poetry at school with little children:

1.The four friends (A.A. Milne)

2.A rose is a rose (Gertrude Stein)

3.There was an old man (Edward Lear)

4.Chicken Soup (Maurice Sendak)

5.In Between (Charles Olson)

6.Lazy Jane (Shel Silverstein)

7.Pull in my Daisy (Allen Ginsberg)

8.The Cow (R.L.Stevenson)

9.The Wind and the rain (William Shakespeare)

10.A poison tree (William Blake)

11.The horseman (Walter de la Mare)

12.Two Butterflies (Emily Dickinson)

Activitats per infantil i primària

Aquests poemes presentats de forma original es poden treballar a les classes d’educació Infantil i Primària, tot prioritzant la comunicació oral, la sensibilització vers l’estètica visual i sonora, l’expressió corporal i la memòria auditiva: juguem, recitem, cantem, llegim i aprenem anglès des de ben petits!

Competències Lingüístiques a treballar en les sessions de Poesia infantil

0.Index del llibre

 

Read, Write, Think Writing Press

Read Write Think

Aquestes eines interactives permeten que l’alumnat treballi l’estructura dels diaris, dels fullets informatius, i dels anuncis o flyers tot creant-ne de propis. Les publicacions acabades es poden imprimir.


 

Let’s do it in English

Us presentem el projecte Let’s do it in English d’introducció de l’anglès a l’educació infantil que s’està implementant a l’Esc La Creu a Torrefarrera i que va ser presentat en els jornades PELE d’aquest any per la professora M.Carme Pons Serra.

Consulteu el bloc d’anglès del centre per veure les activitats que han fet per dur a terme aquest pla experimental de llengües estrangeres.


 

Ciències en anglès amb Science across the world

science-child

Science across the world proposa a l’alumnat d’entre 10 i 16 anys (primària i ESO) participar en un projecte multi-disciplinari sobre ciències que implica tant investigar a escala local com compartir una perspectiva global sobre un tema científic amb alumnat d’altres països.

El projecte,organitzat per l’Association for Science Education es pot dur a terme en diversos idiomes entre els quals hi ha l’anglès i pot formar part de l’ensenyament de les ciències en anglès (clil) en els nostres centres.

 


 

The EU at a glance

El web The EU at a glance us proporciona un bon recull d’informació dels aspectes clau de la Unió Europea: organització, símbols, història, documents bàsics, mapes i informació sobre els països membres, el pressupost, les fites assolides per la Unió fins el moment , informació sobre llengües i consells per viatjar dins d’Europa.  L’apartat Languages in the EU us permetrà escoltar exemples parlats en  les 23 llengües oficials de l’Unió.

picture-1

 


 

Zoom in on the USA

usa_grunge

Ha sortit l’edició del mes d’octubre  de Zoom in on the USA, publicació mensual creada pels Centres de Documentació de l´Ambaixada dels EUA a Madrid i del Consolat General dels EUA a Barcelona.

Zoom in on the USA October 2010

 

 


logo-1

Net languages ha dut a terme durant el 2010 un programa pilot d’implantació dels seus materials digitals amb la col.laboració de professorat i alumnat del primer cicle de l’ESO de diversos centres de secundària de Catalunya.

Els instituts participants en el projecte pilot han aportat valoracions i suggeriments que s’han tingut en consideració a l’hora de produir la versió completa del curs English4Teens

carousel_e4t

Els cursos incorporen, de forma integrada, els plans de classe, les activitats d’aula, les activitats digitals interactives, els material d’auto-estudi, avaluació i seguiment, les orientacions de projectes i les notes pel professorat, a més de lliçons en pdf, per imprimir si fos el cas.

Podeu consultar la valoració feta del professorat i els centres implicats, i veure els materials utilitzats.


 

English for Little Children

english-for-little-children

English for little children és una aplicació didàctica per a l’aprenentatge de l’anglès com a llengua estrangera recomanat per l’educació infantil i primer cicle de primària.

Aprofitant l’interès innat dels infants pel joc podrem estimular el seu desig d’aprendre emprant l’anglès com a vehicle de comunicació.


 

Shelfari, biblioteca virtual a l’aula

Shelfari, amb el lema “Llegeix, comparteix, explora” és una xarxa social de lectors que permet crear prestatges virtuals per mostrar i compartir el que esteu llegint, el que heu llegit o el que teniu intenció de llegir. Els llibres es classifiquen per etiquetes (tags).

Shelfari té moltíssimes possibilitats educatives. Cada usuari o grup crea el seu propi prestatge virtual el qual es pot personalitzar i embedir en blogs, wikis i pàgines web. Es poden escriure ressenyes dels llibres, es pot mostrar la pròpia biblioteca, explorar la dels altres i crear grups d’usuaris.

shelfari

 

 


 

Connecting Classrooms Catalunya

learning-connecting-classrooms-330x220-mainimage-red

El British Council treballarà conjuntament amb el Departament d’Educació per tal que les escoles de Catalunya i del Regne Unit creïn enllaços duradors amb la resta d’Europa. A través de l’associació de centres es vol desenvolupar la confiança i el coneixement entre els joves de societats diferents i així col·laborar a crear un món més segur i connectat en el futur. El projecte treballarà amb els joves a través de la creativitat, la innovació i el multilingüisme.

Al web del British Council trobareu més informació del projecte global de Connecting Clasrooms a partir del qual s’ha creat Connecting Classrooms Catalunya.


 

logosllengua.png

Pla d’impuls de la llengua anglesa


Concursos Concursos en llengua Anglesa


Teatre en anglès

La dramatització i les activitats de difusió de llenguatge teatral són eines didàctiques inqüestionables per tal d’estimular la imaginacíó, la comunicació, la gestió de les emocions i la iniciació a la literatura i les arts en general.

Aquest curs els centres educatius gaudeixen de diverses iniciatives i col·laboracions d’artistes i companyies implicats en la formació de les noves generacions que porten el teatre a les aules en diverses llengües: podeu

Us animem a afegir-vos a l’expèriència teatral contactant amb tots ells!

taleteller lettering
Storytelling Educació infantil i primària Puppetry shows Ed. Infantil i Cicle Inicial
Infantil i cicle inicial de primària Cicle mig i superior de primària
cleverpants_vf
Tots els nivells Tots els nivells
captura-de-pantalla-completa-20012010-151347
Batxillerat i Cicles formatius


Materials d’aprenentatge integrat de contingut i llengua estrangera (AICLE)

clil12

El Pla d’impuls a la llengua anglesa té una especial concreció en la formació del professorat i l’assessorament als centres que desenvolupen projectes específics per a fer continguts o assignatures en anglès. El resultat de la recerca docent s’aplica a les aules de forma contextualitzada, segons el projecte educatiu del centre i el seu projecte lingüístic plurilingüe.

Podeu veure aquests exemples:

Matemàtiques i Ciències en anglès (Primària)

Tecnologia en anglès (Secundària)

Altres exemples:

Materials en anglès per aules digitals

 

Materials disponibles per nivells

Llistat de llicències retribuïdes en llengua estrangera.

Feu altres cerques

Constructivism – Content learning – Social Knowledge building – Multiple Intelligences – Cultural Awearenes and Interculturality – Emotional rising and motivation


eduCAT 1×1 – Materials de suport digital a l’aprenentatge

El projecte eduCAT 1×1 és la concreció a Catalunya del projecte estatal “Escola 2.0”. Els objectius estratègics principals són:

– Proporcionar a l’alumnat ordinadors ultraportàtils com a eines personals de treball.

– Dotar totes les aules que hi participen, a mesura que els centres s’incorporin al projecte, amb pissarres digitals i xarxa local sense fil Wi-Fi.

– Substituir progressivament els llibres de text en paper per llibres de text electrònics per a l’alumnat.

Hi ha diversos projectes que convergeixen en el eduCAT 1×1 i que desenvolupen activitats educatives, seqüències didàctiques i programacions anuals en materials digitals d’ús flexible.

Serà el Pla TAC del centre la millor eina de planificació per a integrar i incorporar les difentes eines i estratègies digitals a l’abast de la comunitat educativa.

Material a la XTEC

Moodels amb materials interactius per a totes les àrees

Espai de formació i acompanyament pels professorat

IMAE-Talència

Programari Espurna 2per1

Incorporació dels centres al projecte

Pissarres Digitals Interactives -PDI

Ordinadors: Maquinari i Programari

Normativa d’aplicació


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *