pla d’impuls llengua francesa

El Pla d’ Impuls a l’ús de la llengua francesa neix amb la voluntat de potenciar l’ús de la llengua francesa a través de diferents accions com la signatura d’una declaració comuna entre el Servei Cultural de l’ Ambaixada de França a Espanya i el Departament d’ Educació per tal de desenvolupar accions vers el plurilingüisme, el diàleg intercultural i l’ excel·lència escolar en l’ús de la llengua francesa. Aquest acord  es manifesta amb la signatura del conveni de col·laboració per als propers tres anys que va tenir lloc l’abril del 2008.

L’acord inclou l’impuls a l’aprenentatge de la llengua francesa a Catalunya i del català a França. Actualment, 47.211 alumnes catalans estudien francès a l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

Aquest conveni implantarà un programa confeccionat conjuntament amb el servei cultural de l’Ambaixada de França. El pla preveu la creació de seccions per a l’ensenyament de matèries en llengua francesa, la col·laboració entre centres i la difusió de bones pràctiques com poden ser la ràdio a l’escola o la creació de xarxes de centres que treballen conjuntament a l’hora de crear i aplicar activitats. També hi haurà intercanvi de professors entre Catalunya i França, i la participació comuna en projectes europeus.

Part Institucional Eines i recursos

Projectes en xarxa Assessoraments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *