PELE

Pla Experimental de Llengües estrangeres

L’anglès més enllà de l’aula d’idiomes a l’escola Cambrils

L’Escola Cambrils ha estat recentment notícia a TV del Camp per la feina feta en l’ensenyament de la llengua anglesa. L’escola duu a terme un PELE i gaudeix aquest curs d’un auxiliar de conversa.

PELE d’Anglès modalitat AICLE a l’Escola La Mar Bella de Barcelona

Us presentem una unitat didàctica clil sobre els vertebrats elaborada pel professorat de l’Escola La Mar Bella i pensada per l’alumnat de cinquè curs de cicle superior. El centre ha participat en un projecte PELE AICLE entre els cursos 2008 i 2011.

Programació de la unitat didàctica

Materials de l’alumnat

Fitxes d’autoavaluació

PELE d’Anglès modalitat AICLE a l’Escola Vila Olímpica de Barcelona

L’Escola Vila Olímpica treballa diverses àrees curriculars en anglès com a part del seu projecte integrat de llengües. Entre el 2008-2011 han gaudit d’un PELE modalitat AICLE i han elaborat nous materials clil com la programació de matemàtiques sobre els triangles per a sisè de primària que presentem.

Programació unitat didàctica

Mapa conceptual de les 4 Cs

PELE d’Anglès a Infantil a l’Escola El Roquissar d’Altafulla

First Steps in English és el nom del projecte de l’Escola El Roquissar amb el qual han introduït l’ensenyament de la llengua anglesa a P4 i P5.

La següent presentació exposa les característiques del projecte que les mestres responsables van presentar a les Jornades de LLengües estrangeres de Tarragona del 2011.

 

PELE Modalitat B a l’Esc Camps Elisis de Lleida

Us presentem el PELE de l’Escola Camps Elisis que van engegar l’any 2009 amb l’objectiu de millorar la competència comunicativa i lingüística del seu alumnat fent servir l’anglès de forma lúdica, creativa i significativa a l’entorn social de l’aula.

Entre les activitats destacades fetes en les hores de desdoblament hi ha roleplays relacionats amb situacions comunicatives quotidianes com anar al restaurant,al metge, a la compra o al cinema, així com jocs lingüístics i karaokes.

 

PELE Modalitat AICLE a l’Ins Salvador Espriu

salvador-espriu-maths

Us presentem el projecte PELE de l’Ins Salvador Espriu de la modalitat AICLE que s’ha dut a terme els cursos 2007-2010

El centre va començar amb l’ensenyament de les matemàtiques en anglès als tres primers cursos de l’ESO a través del projecte Maths through English, amb la col.laboració del professorat de matemàtiques i d’anglès dins i fora de l’aula.

Altres àrees que s’han fet en anglès han estat l’educació física i l’educació visual i plàstica a tercer d’ESO i l’optativa de tercer i quart de TIC i mitjans de comunicació.

Materials de matemàtiques:

A logo for the Maths through English Project

Geometric figures

Geometric Figures year 2

Teorema de Thales

PELE de LLengua Oral a l’Ins Icària

L’ Ins Icària de Barcelona implenta un pla experimental de llengües estrangeres per promoure l’ús i millora de l’expressió oral de l’alumnat tot integrant les eines tic.

A continuació teniu un exemple d’activitat realitzada per l’alumnat de tercer d’ESO en què han emprat un programa de captura de pantalles per a crear un tutorial sobre com utilitzar el word i hi han afegit la gravació amb les instruccions a seguir.

 

 

 

Podeu seguir el que fan al centre com a part del PELE de llengua oral a través del seu bloc Improving oral skills

Als blocs de l’alumnat podreu observar com empren diverses eines tic per a l’enregistrament de les activitats d’expressió oral.

El centre disposa també d’un espai virtual d’aprenentatge compartit on podreu escoltar l’avatar de la professora Maria Rosa Batlle dirigint-se al seu alumnat.

 

………………………………………………………………………..

L’anglès més enllà de l’aula a l’Esc Splai

L’Escola Splai va iniciar el curs 2007 un Pla Experimental de Llengües Estrangeres (PELE) amb l’objectiu d’assolir la integració de les TIC a l’aula per millorar l’expressió oral en anglès. La idea va sorgir en observar la necessitat de destinar més hores a la llengua anglesa, d’augmentar les sessions amb grups desdoblats i d’ampliar l’àmbit d’ús de l’anglès més enllà de l’aula. Des de l’àrea d’anglès es va crear un bloc per publicar les produccions orals de l’alumnat i per plantejar jocs i activitats.

L’escola Splai participa també en un projecte europeu e- twinning sobre “gent famosa arreu del món” i ha estat seleccionada per formar part en el programa d’Immersió en llengua anglesa 2010 amb el seu projecte basat en la preservació del medi natural i l’acció de l’home.

………………………………………………………………………..

Let’s do it in English

Us presentem el projecte Let’s do it in English d’introducció de l’anglès a l’educació infantil que s’està implementant a l’Esc La Creu a Torrefarrera i que va ser presentat en els jornades PELE d’aquest any per la professora M.Carme Pons Serra.

Consulteu el bloc d’anglès del centre per veure les activitats que han fet per dur a terme aquest pla experimental de llengües estrangeres.

…………………………………………….

One thought on “PELE

  1. Pingback: Iona Grane (ionagp) | Pearltrees

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *