ITALIÀ

Trobada pedagògica de llengua italiana 2012


El dia 4 de juliol té lloc una trobada pedagògica amb professorat de Catalunya implicat en l’ensenyament i aprenentatge de la llengua italiana, a l’Instituto Italiano di Cultura di Barcellona, en coordinació amb el Servei de Llengües Estrangeres del Departament d’Ensenyament. L’objectiu és donar a conèixer les possibilitats i els recursos disponibles per a impulsar l’italià als centres escolars, i detectar interessos formatius del professorat en aquesta llengua.
[+] Inscripció
[+] Informació


Presentació de recursos i oportunitats

[slideshare id=13550636&doc=italiano2012-final-120705053012-phpapp02]

Comenius Regio: Leggi@mo una storia

Albert Bayot, director dels SSTT de Girona va rebre una delegació de la regió italiana de l’Abruzzo en el marc de les jornades de treball del projecte Comenius Regio que aquest curs ha iniciat l’Ajuntament de Bescanó i diversos ajuntaments de la regió de l’Abruzzo, a Itàlia.

Leggi@mo una storia” és el títol del projecte Comenius Regio que es duu a terme amb professorat de I’Institut La Miquela de Bescanó, de diversos instituts de Chieti, Pescara i Sulmona i la col·laboració d’Espiral-Entitat de Serveis.

Llegiu la notícia al Diari de Girona

Grup de treball

pencilbox3

Dins del Pla d’Impuls a les terceres llengües, s’ha formalitzat des del Servei de Llengües un Grup de creació de materials per a l’assessorament de projectes lingüístics que incorporen l’italià com a llengua estrangera en el centre educatiu, coordinat per la formadora Montse Cañada en 2008-09 i 2009-10.

Les activitats educatives que es proposen tenen per finalitat:

  • Promoure la llengua italiana en els centres educatius de secundària, amb projectes transversals o temàtics.
  • Facilitar materials didàctics adaptats per a treballar els àmbits comunicatius més propers a l’alumnat.
  • Orientar el professorat vers les estratègies d’ensenyament i aprenentatge comunicatiu més reeixides.

Les aportacions dels professorat assistent al grup de treball poden servir de punt de partida per altres centre i equips docents interessats en promoure la llengua i la cultura italiana a Catalunya, en el marc de la construcció de la ciutadania europea plurilingüe i multicultural.

Unitats didàctiques temàtiques:

Andiamo in Italia

Moda italiana

Alimentació: Pasta

Futbol

Òpera italiana

Cinema italià

Geografia

Literatura

Música

Pintura

Escultura

Art

Moda

Recursos

BBC en Italià

La BBC us proporciona diversos recursos per aprendre i practicar la llengua italiana, com la guía d’italià , a més d’enllaços a les notícies, la radio i la televisió en aquesta llengua.

Ofereix també un curs interactiu de 12 setmanes per a principiants amb el seu corresponent certificat.

Lontani ma vicini !!

Projectes eTwinning: Gemellaggi elettronici tra scuole.

eTwinning è il gemellaggio elettronico tra scuole europee, un nuovo strumento per creare partenariati pedagogici innovativi grazie all’applicazione delle Tecnologie dell’Informazione e della Comunicazione (TIC).

També podeu organitzar altres associacions virtuals:

Projectes en xarxa: Espai de contacte a la XTEC. Aquí podeu proposar els vostres projectes o sumar-vos a projectes anunciats.

Zona virtual de biblioteques italianes. Portal. Lloc de descàrrega de programari específic per a la biblioteca, i d’accés a les xarxes regionals de biblioteques.

International House Milano, con sedi a Milano Centro e San Donato Milanese, fornisce servizi di qualità nei settori dell’insegnamento delle lingue, della formazione insegnanti e della traduzione.

Leggere Dante. Concurs. Podeu consultar la informació sobre el concurs de Lectura de la Divina Comèdia a les escoles de secundària italianes.

Il Portale per l’autonomia e l’innovazione. Pàgina de les autoritats educatives. Podeu trobar-hi informació per a les famílies i el professorat, i projectes educatius per a totes les etapes. Hi ha vincles al programa d’aprenentatge permanent, als recursos virtuals i alspojectes de centre.

Instituto Italiano di Cultura di Barcelona. Organisme oficial. Proporciona

cursos de llengua i cultura italiana, i dinamitza accions en la zona Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Múrcia, Illes Balears i el Principat d’Andorra.

Test de nivell (en llengua italiana i altres llengües) Podeu fer una autovaloració ràpida del vostre nivell dellengua italiana, i veure l’equivalència amb el Marc Europeu Comú de Referència Europeu. Us demanarà un password i un identificador que us el podeu inventar. Podeu “enviar” i “registrar” els resultats per email a alguna altre persona, o senzillament veure’n la valoració online. Ah! La pàgina d’inici està en anglès.