ESTUDI DEL PAISATGE (sortida al Tossal Gros)

De totes les activitats programades relacionades amb el projecte interdisciplinari al voltant de l’estada al CDA del Delta, teníem pendent l’estudi del paisatge del nostre entorn, que no vam poder portar a terme en el seu moment (novembre) per culpa del temps. Hem aprofitat el penúltim dia de curs per realitzar aquesta activitat, així doncs, malgrat la calor, el passat dilluns, dia 20 de juny, vam fer la caminada fins al “Tossal Gros” per tal d’observar el nostre paisatge i comentar-lo, tot relacionant-lo  amb el que vam observar al delta. No vam treballar els continguts tan profundament com hauria estat en el seu moment, però sí que ens va servir per acomiadar el curs tots plegats a mode d’excursió.

Us deixem algunes fotos de la sortida. BON ESTIU!

Vídeos d’art. 4t torn

Finalment us presentem alguns dels vídeos elaborats pels alumnes de 6è del 4t torn al TALLER D’ART.  Recordem que l’objectiu principal d’aquest taller era que els alumnes coneguessin les eines bàsiques per elaborar un vídeo senzill, que inclou tenir quatre nocions bàsiques de com s’ha d’enregistrar, dels diferents plànols, de planificar… per tant, creiem que s’ha aconseguit i que els resultats han estat satisfactoris en la majoria dels casos.

Esperem que us agradin i no oblideu, si ha estat així,  de posar “molts” “m’agrada”

VÍDEO DEL BIEL V. I JANA

VÍDEO DE LA MARIA I L’AVRIL

VÍDEO DE L’ANDREU, POL I DÍDAC

VÍDEO DE L’ABRIL I LAIA

VÍDEO DEL XAVIER

VÍDEO DEL JAVIER SEGURA

LLIURAMENT PREMIS PROVES CANGUR 2016

El dia 25 de maig va tenir lloc l’ acte de lliurament de premis de les proves CANGUR 2016  a la Sala Arnau de Vilanova de l’ Hotel Campus de la UAB (Bellaterra). Presidia l’acte la consellera d’ensenyament, l’ HonIMG_3719orable Sra Meritxell Ruiz; el rector de la UAB, Sr. Ferran Sancho; i d’altres personalitats.

Després dels parlaments corresponents es va procedir al lliurament de premis. L’alumne de l’ESC La Creu, ANDREU SUÏLS, va recollir el 5è premi (una videocamera gopro). Recordem que hi va haver 4 primers empatats a 100 punts i l’Andreu en va fer 95.
IMG-20160525-WA0003

 

Volem tornar a felicitar a tots els participants a les proves Cangur 2016 i, en particular, al màxim premiat del nostre centre i animar-vos a tots i totes a tornar a participar el curs vinent.

 

Els nostres haikus

Durant uns dies a 5è ens hem endinsat en el món de la poesia. Hem llegit poemes tot sentint les sensacions, emocions, petites realitats quotidianes…  Hem pogut comprovar com el text poètic és un dels millors instruments per descobrir les possibilitats d’expressió que ofereix la paraula. I finalment… hem fet poesia! Concretament HAIKUS petites peces de 3 versos, amb un còmput sil·làbic concret a cada vers. Esperem que us agradin!!!

Cada paraula
és un batec de vida
que vol donar-se.
Joana Raspall (Haiku)

 

 

 

Creacions fotogràfiques a partir de frases fetes 5è

A l’àrea de Llengua catalana vam veure les frases fetes, i l’alumnat de 5è va fer un treball amb la finalitat de relacionar la llengua amb les TIC, la imatge, la creativitat i la imaginació. Es va fer amb Powerpoint seguint una sèrie de pautes. De tot el ventall de frases fetes que se’ls va proporcionar (penjades al moodle), n’havien d’escollir un mínim de cinc; i a partir d’aquí, fer una composició o muntatge fotogràfic. A cada diapositiva hi havia de sortir una frase feta, el seu significat i una oració exemple, i sobretot, amb una fotografia que hi tingués relació.

 

 

 

RESULTATS PROVES CANGUR 2016

Finalment, amb una mica de retard, han sortit publicats els resultats provisionals de les proves CANGUR 2016 del passat dia 7 d’abril a nivell de tota Catalunya, a les quals vam participar els alumnes de 5è i 6è de l’escola. Aquest any, com molt bé recordareu, ha augmentat considerablement la participació tant d’alumnes com d’escoles (12.600 de 5è i 13.000 de 6è a tota Catalunya), per tant he estat més complicada una bona classificació dels nostres alumnes. No hem aconseguit repetir el 1r premi a la categoria de 5è del curs passat, però hem fet un BON PAPER. Aquests són els resultats provisionals:
Categoria de 6è de primària

Andreu Suïls ( amb 95 punts -sobre 100-), Clàudia Piñol (112è amb 81,25), Andrea Contreras (132è amb 80), Albert Escuer (323è amb 73,75), Pol Roig (323è amb 73,75), Sergi Martin (387è amb 72,50), Èric Biurrun (733è amb 67), Jaume Lahuerta (838è amb 66), Julian Palomeque (868è amb 65),…

Per tant  tenim 9 alumnes entre els mil primers… que no està gens malament donada la dificultat de la prova.

Enllaç al 5% millor dels alumnes de 6è de Primària (resultats definitius)

Categoria de 5è de primària

Martí Monerris (269è amb 78,75), Jaume Segués (775è amb 71,25),… Classificats entre els mil primers.

Enllaç al 5% millor dels alumnes de 5è de Primària (resultats definitius)

Només ens resta felicitar a tots els participants i recordar-vos que l’objectiu no era guanyar i aconseguir un premi, sinó apropar-nos una mica més al divertit i màgic món de les matemàtiques i aconseguir ser una mica més “millors matemàtics”.

FELICITATS  A TOTS I A TOTES!!

Vídeos d’art. 3r torn

Tot seguit podreu visualitzar els vídeos que han elaborat els alumnes del 3r torn al TALLER D’ART. Esperem que us agradin. No oblideu de posar molts “m’agrada”.

Pau Marsol

Blanca, Elena i Júlia

Sergi i Pau Moné

Clàudia Piñol

Adrià Moreno

Emma

Julian i Enric

Pol i albert

PROVES CANGUR DE MATES 2016

Avui, dia 7 d’abril de 2016, els alumnes de CS ens hem presentat a un concurs de problemes de matemàtiques (CANGUR) a nivell de tota Catalunya, convocat per la Societat Catalana de Matemàtiques, amb el suport del Departament d’Ensenyament i la fundació privada CELLEX.

Les proves CANGUR tenen com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. La prova consta d’uns enunciats de resposta tancada, amb tres nivells de dificultat i cinc opcions de resposta per a cada problema. Els encerts sumen i les errades resten punts. Hi ha 20 problemes i la prova dura una hora. Està adreçada als alumnes de CS i té dos nivells: 5è i 6è.

A veure si tenim sort i algú aconsegueix la puntuació suficient per a poder assistir al lliurament de premis. La veritat és que els problemes són complicats i ser dels primers, difícil i més tenint en compte que hi ha estat més de 25.700  participants (12.700 de 5è i 13.000 de 6è) corresponents a 421 centres de tot el territori; però com hem dit abans l’objectiu era estimular i motivar l’aprenentatge de resolució de problemes i de ben segur que ho hem aconseguit, ja que  hem practicat molt i hem après molt a resoldre (o com a mínim a intentar-ho) problemes amb dificultat.

Per als més curiosos aquí teniu els 20 problemes de la prova CANGUR 2016 de 5è i de la prova CANGUR 2016 de 6è. Per a tothom, quatre fotos on podreu observar la concentració dels alumnes mentre feien la prova.

TREBALLEM EL TEXT ARGUMENTATIU, EL DEBAT

A 5è hem estat treballant el text argumentatiu,  i hem vist com el debat n’ és un bon exemple, és un dels tipus d’argumentació més conegut i utilitzat en els mitjans de comunicació. Els alumnes han  après a escriure arguments per defensar la seva postura o opinió, fet que més endavant els ha ajudat a preparar el debat.

El tema de l’alumnat de 5è B és “Xatejar per internet: oportunitat o perill?”. En un primer moment, a classe van debatre sobre el tema. Després, van escriure els arguments que defensaven la seva postura. A partir d’aquí es van recollir els arguments de tots els alumnes per tal de preparar el debat. Es tracta d’un debat prèviament preparat, on el més important ha estat el respecte mutu envers les diferents opinions; el torn de paraula; arguments ben coherents i amb sentit.

Esperem que us agradi!!!