PROVES CANGUR DE MATES 2016

Avui, dia 7 d’abril de 2016, els alumnes de CS ens hem presentat a un concurs de problemes de matemàtiques (CANGUR) a nivell de tota Catalunya, convocat per la Societat Catalana de Matemàtiques, amb el suport del Departament d’Ensenyament i la fundació privada CELLEX.

Les proves CANGUR tenen com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. La prova consta d’uns enunciats de resposta tancada, amb tres nivells de dificultat i cinc opcions de resposta per a cada problema. Els encerts sumen i les errades resten punts. Hi ha 20 problemes i la prova dura una hora. Està adreçada als alumnes de CS i té dos nivells: 5è i 6è.

A veure si tenim sort i algú aconsegueix la puntuació suficient per a poder assistir al lliurament de premis. La veritat és que els problemes són complicats i ser dels primers, difícil i més tenint en compte que hi ha estat més de 25.700  participants (12.700 de 5è i 13.000 de 6è) corresponents a 421 centres de tot el territori; però com hem dit abans l’objectiu era estimular i motivar l’aprenentatge de resolució de problemes i de ben segur que ho hem aconseguit, ja que  hem practicat molt i hem après molt a resoldre (o com a mínim a intentar-ho) problemes amb dificultat.

Per als més curiosos aquí teniu els 20 problemes de la prova CANGUR 2016 de 5è i de la prova CANGUR 2016 de 6è. Per a tothom, quatre fotos on podreu observar la concentració dels alumnes mentre feien la prova.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà