Monthly Archives: febrer 2015

I CONCURS DE RELATS CURTS

concursLa UDL (Universitat de Lleida) amb la col·laboració del Departament D’ensenyament i la Fundació Catalana per la recerca i la innovació (FCRI) durant el 1r trimestre van convocar el I CONCURS DE RELATS CURTS “Me’n contes un de ciència” en el marc de la 19a Setmana de la Ciència que es celebrarà a Lleida la propera primavera. Els alumnes de 5è hi van  participar amb un conte, relacionat amb la ciència,  elaborat pels alumnes. Hi havia dues categories: alumnat de CS i alumnat d’ESO. El veredicte del jurat, format per personal de la mateixa universitat i de l’ICE i un professor de l’ESO, va atorgar el 1r premi a l’alumna de 5è-A ESTER BORRAZ pel relat “LA POCIÓ DE VIDA”. Moltes felicitats pel premi aconseguit Ester.

Felicitar també a tots els participants pels seus relats, tot recordant que als concursos malauradament només hi ha un guanyador.

Tot seguit podreu llegir el conte “LA POCIÓ DE VIDA” i veure les fotografies corresponents al lliurament dels premis.

ENHORABONA, ESTER!!!

 

 

ELS DEBATS DE 5è

Els de 5è dintre l’expressió escrita hem estat treballant el text argumentatiu i com a cloenda del treball d’aquesta tipologia textual hem volgut porta a terme un DEBAT on els alumnes s’havien de preparar uns arguments a favor o en contra per tal d’exposar-los al llarg del mateix.

 5è -A: “ELS DEURES”

El tema escollit a 5è-A ha estat “ELS DEURES” i hem partit del següent supòsit:

“Alguns creuen que els deures són molt importants perquè ajuden a reforçar el que s’ha treballat a classe, perquè el fet de treballar sol fa que s’aprengui a ser autònom, … D’altres pensen que amb les hores que es passen al centre ja n’hi ha prou, s’han de fer activitats extraescolars i ja no hi ha més temps, els deures treuen hores de joc,… I tu, què en penses?”

Per sorteig, a cadascú li ha tocat defensar una posició a favor o en contra. Tothom s’ha hagut de preparar els seus arguments per defensar-los, malgrat que personalment pensessin el contrari. Tot seguit  podeu veure el debat d’una mica més de 20 minuts de durada. Esperem que us agradi!

5è -C: “VEURE LA TV… ÉS BO?

El tema escollit a 5è-C ha estat “VEURE LA TV… ÉS BO?” i hem partit del següent supòsit:

“Alguns pensen que es tracta de saber-la utilitzar. Del seu ús excessiu en poden derivar moltes deficiències, com ara la pèrdua de temps, la tele addicció… D’altres pensen que veure la televisió és una font de cultura, ja que hi podem aprendre moltes coses en els diferents programes que emet durant tot el dia, o també podem escoltar que la televisió ens fa companyia quan estem sols… I tu, què en penses?”