Category Archives: CURS 14 – 15

LLIURAMENT PREMIS PROVES CANGUR 2015

El dia 26 de maig va tenir lloc l’acte de lliurament de premis de les proves CANGUR 2015 (Canguret) a la Universitat de Barcelona, al Rectorat, concretament a l’espai més emblemàtic de l’edifici, allà on tenen lloc els actes més solemnes, a la sala PARANIMF. En aquest majestuós espai ens vam asseure tots els alumnes premiats, la presidència (amb la Consellera Irene Rigau, el Rector de la Universitat de Barcelona i d’altres personalitats), els professors i els pares i mares acompanyants.
cangur-diplomaDesprés dels parlaments corresponents es va procedir al lliurament de premis. L’alumne de l’ESC La Creu, ANDREU SUÏLS, va recollir el 1r premi (un diploma i una tablet).

L’acte va cloure amb l’actuació d’una coral i amb un refrigeri al pati del rectorat.

De cangur-premis

Volem tornar a felicitar a tots els participants a les proves Cangur 2015 i, en particular, al seu guanyador i animar-vos a tots i totes a tornar a participar el curs vinent, no amb l’objectiu d’aconseguir un premi, sinó amb la finalitat d’apropar-nos una mica més al divertit i màgic món de les matemàtiques.

Treball amb l’editor de fotografia PIXLR (on line)

A 5è hem aprofitat aquesta setmana cultural per tal d’introduir-nos en el coneixement del programa d’edició de fotos PIXLR, que és on line, la qual cosa és un avantatge ja que tothom hi pot tenir accès. Era un objectiu per a aquest 3r trimestre donat que durant el mes de juny treballarem el còmic i n’elaborarem un amb fotografies fetes pels alumnes, per la qual cosa necessitàvem conèixer un programa d’edició per poder-les retocar si fos necessari.

Al coincidir amb la festa de Sant Jordi, hem cregut convenient que una bona pràctica per tal d’anar-nos familiaritzant amb les diferents eines que ens proporciona el programa podria ser elaborar una felicitació de Sant Jordi on no hi podia faltar les roses, els llibres, els dracs … Es tractava de crear una imatge (fotografia) amb retalls d’altres fotografies (una de les quals havia de ser la seva pròpia imatge), utilitzant diferents tècniques (retalls en forma geomètrica i retalls de siluetes), i inserció de text. A partir d’aquí s’havia de recórrer a la imaginació i la creativitat. Aquí teniu la mostra d’alguns dels treballs que esperem que us agradin.

RESULTATS PROVES CANGUR

El passat 19 de març els alumnes de CS es van presentar al concurs matemàtic “I CANGUR DE LA SCM per a Primària 2015” tal i com ja us vam explicar en el seu moment (veure article). Finalment avui ha sortit el resultat i la classificació.

Val a dir que a la categoria de 5è s’hi van presentar 8.586 alumnes de tot Catalunya i a la de 6è, 8.893 alumnes.

andreuLa sorpresa més agradable ha estat conèixer que l’alumne ANDREU SUÏLS (5è-C) ha aconseguit el 1r lloc, compartit amb 8 alumnes més d’altres escoles, ja que la seva puntuació, 90 punts –el màxim possible-, és la que han aconseguit tots 9. MOLTES FELICITATS, ANDREU ! Animar-te a continuar en aquesta línia per tal d’arribar a ser un excel·lent matemàtic.

Esmentar també que l’alumna ANDREA CONTRERAS  (5è-A) ha aconseguit 85 punts, la qual cosa li proporciona un excel·lent 13è lloc, també compartit amb 19 alumnes més, i més tenint en compte que hi ha 9 primers. Moltes felicitats!

També hem d’anomenar el lloc 91è aconseguit per l’ALBERT ESCUER (5è-A) amb 78,75 punts, el lloc 147è aconseguit per YASMIN HOUICHA (5è-C) amb 77,50 punts i el lloc 476è aconseguit per JORDI PUIGPINÓS (5è-A) amb 68,75 punts.

Si voleu veure la classificació del 5% de les millors puntuacions cliqueu aquí.

El dia 26 de maig, a la tarda, tindrà lloc el lliurament de premis a la Universitat de Barcelona en un acte institucional presidit per la Consellera d’Ensenyament i pel Rector de la Universitat de Barcelona.

FELICITATS A TOTS I A TOTES PER PARTICIPAR!! Penseu que tots no poden guanyar, però tots heu aconseguit ser “millors matemàtics”.

COMPOSICIONS FOTOGRÀFIQUES A PARTIR D’UNA FRASE FETA

Els alumnes de 5è dintre de l’àrea de llengua catalana hem estat treballant “LES FRASES FETES”. Per tal de lligar-ho amb d’altres àrees del currículum es va proposar als alumnes l’elaboració d’un treball individual que va consistir en realitzar una presentació amb diapositives  (Power Point o similar) amb una sèrie de pautes i condicions. Se’ls va proporcionar un llistat de frases fetes en català i els alumnes havien de triar un mínim de 5, a partir de les quals havien de fer una composició o muntatge fotogràfic on ells mateixos fossin els protagonistes i que tingués relació amb la frase feta. A cada diapositiva hi havia de sortir la frase feta, el significat i una oració d’exemple. Aquests treballs s’havien de trametre al respectiu tutor a través del Moodle.

Vam considerar aquesta proposta interessant pels alumnes ja que es treballa alhora tot un seguit d’aspectes relacionats amb la llengua, la imatge, les TIC, la creativitat, la imaginació… Aquí teniu una mostra d’alguns dels treballs. Esperem que us agradin.