Castanyada 2018-2019

0

El pròxim 30 d’Octubre els alumnes del CFA la Llagosta celebrarem la Castanyada 2018-2019. Serà un magnífic moment per celebrar junts i compartir experiències entre tots els alumnes del centre.

Fins dimarts!

Victòria Molins: «El remei contra la marginació és la cultura»

0

El CFA La Llagosta inaugura el curs 2018-19 amb una conferència d’actualitat a càrrec de Victòria Molins.

 

Victòria Molins ha inaugurat el curs 2018-19 del CFA La Llagosta

Victòria Molins ha inaugurat el curs 2018-19 del CFA La Llagosta

Amb 82 anys i més de 60 com a monja Teresiana, Victòria Molins ha explicat als alumnes i a la ciutadania en general que s’ha acostat al Centre Cultural de La Llagosta que potser els pitjors anys de la crisi han passat, però que encara una bona part de la societat continua patint un alt grau de pobresa i exclusió social. Per a aquesta monja, solidària i implicada amb aquells que menys oportunitats tenen com poques persones, l’accés a la cultura i als estudis és una eina clau per sortir de la pobresa.

 

Feu clic en aquest enllaç per llegir les notícies que l’alumnat del CFA La Llagosta ha escrit sobre la inauguració.

 

També us deixem algunes de les afirmacions més interessants de Victòria Molins:
«La crisi no ha passat. El què ha passat és la recessió».
«És cert que produïm més, però amb menys treballadors. Quan veig un tren que va sol, penso “Apa, un altre lloc de treball perdut!” ».
«Durant la crisi vàrem ajudar els bancs, però no a la gent».
«Estem tornant a generar els mateixos errors econòmics i socials que van portar a la crisi, com ara una construcció excessiva o un augment impossible del preu dels lloguers ».
«Un amic del Raval, molt graciós, ve i em diu: “Esto está fatal, ahora son los ricos los que nos vienen a robar a los pobres».
«A l’Església acollim gent sense sostre. Una vegada van venir a fer una revisió i ens van dir “Això no té totes les condicions necessàries” i jo vaig contestar “Ah, i al carrer sí que n’hi ha?” ».

 

 

 

 

 

 

 

Acte Inauguració Curs 2018-2019

0

El dijous 04 d’Octubre la religiosa i activista social M. Victoria Molins inaugurarà el curs del nostre centre amb una xarrada sobre l’exclusió social als nostres dies.

Acompanya’ns al  Centre Cultural la Llagosta a partir de les 18.00h!.

+info

 

 

 

 

Revista de fi de curs 2017-18

0

Us deixem la revista de fi de curs: tot el que ha passat i el que havem viscut aquest curs escolar.

 

Viatge fi de curs: França.

0

Aquí us deixem un àlbum de fotos.

L’alumnat del CFA La Llagosta ha viatjat enguany a la regió de la Provença, al sud de França, el costat que toca al Mediterrani. Entre els llocs visitats destaquen Narbona, Avinyó, Arles, el parc natural de La Camarga, i en concret el poblet d’Aigües Mortes. El viatge ha estat organitzat pel departament de llengua francesa de l’escola de persones adultes de La Llagosta i ha comptat tant amb alumnes de francès com amb d’altres estudiants del centre que s’hi han volgut sumar.

Algunes alumnes de l’escola han preparat els següents textos, en català i francès, per explicar-vos com va anar el viatge.

Núria:

Le voyage que nous avons fait cette année avec le CFA La Llagosta a été merveilleux, nous avons visité une partie de la belle région de la Provence. À Narbonne, pendant le midi, il pleuvait un peu, mais malgré la pluie on a visité quelques monuments.

Isabel:

El primer día nos llovió bastante, però eso no nos impidió que al llegar a Aviñón pudiéramos visitar el Palacio de los Papas y otros monumentos como el famoso Puente de Avignon. La visita de dicho puente fue un momento muy bonito, casi mágico. Se encuentra sobre el río Ródano, todos allí cogidos de la mano cantamos la canción “Sûr le Pont d’Avignon” (sobre el Puente de Aviñón) y fue un momento “très jolie”.

Noemí  / Charo:

À la visite d’Arles j’ai fait un voyage au passé. Pendant la seconde moitié du I siècle a.C., Arles est devenue très importante. Jules César est en guerre civil avec Pompeux. La cité l’aide et il gagne la guerre. Pendant 400 ans, Arles dévient la colonie la plus importante de la Gale. À la fin du 1er siècle, ils ont construit l’amphithéâtre avec 34 rangées de grades et avec une capacité de 12.000 spectateurs. Le théâtre roman, construit pendant la vie de l’empereur Auguste. Et à la fin du Vème siècle l’empereur Constantin a fait construire des beaux monuments comme les Thermes, bâtiment très important pour la santé de la population. Nous avons visité aussi quelques endroits auxquels Vincent Van Gogh a peint des merveilleux tableaux.

Finalement, on a visité Aigües-Mortes. Dans ses murailles, édifiées à partir de 1272, on y trouve des tas de petites rouelles. On a mangé ensemble au restaurant Les Voyageurs, à la Place St. Louis, et l’après-midi on a fait un tour en bateau pour connaître un peu mieux la Camargue.

En bonne compagnie, avec des bons amis et des nouvelles connaissances, avec des professeurs merveilleux, ces jours ont été une grande expérience et je pense que je ne l’oublierai jamais.

Antonio:

Viajar con los profesores de la escuela durante tres días, es como realizar  un curso de convivencia, una experiencia nueva maravillosa, pues se aprende a convivir  con personas de gustos variados  y edades diferentes, donde se aprende a ser responsable, obediente, puntual, cultos, limpio, y respetuoso,  donde se comparten reglas, normas, alegrías, emociones y buenos momentos, visitando lugares maravillosos, o sea conociéndonos los compañeros de la escuela en definitiva. Todo ello representa, si calculamos,  a 24 horas por día, un total de 72 horas de permanencia.

Pero dejando aparte los cálculos de matemáticas, he de decir que   aprendimos, a escuchar, a saber contactar con otras personas de aquel lugar en Francia, a practicar su idioma, a saber valorar la labor, y  el sacrificio que representa a nuestros Profesores, dedicar todo un proyecto de viaje, para que salga perfecto. Mas el tiempo que nos dedican  a nosotros.

 

Sortida: La batalla de l’Ebre

0

Aquí trobareu algunes fotos i vistes panoràmiques de la sortida que varem fer el dia 1 de juny de 2018. Irrepetible!

 

Album de fotos

Sopar fi de curs 2018

0

Com tots els anys, al juny celebrem la fi del curs!

 

Ho farem a Mollet i anirem amb autocar des de la Llagosta. Aquí trobareu també el menú d’on s’ha de triar un primer i un segon. Apunteu-vos que se’ns acabaran les places! Les llistes ja són a la sala de professors.

XERRADA MEMÒRIA HISTÒRICA

0

Sortida 1 de Juny

0

Aquest any anirem a les terres de l’Ebre per conèixer com es va desenvolupar la batalla de l’Ebre.

Itinerari de la sortida

  • 08:00 h sortida de la Llagosta
  • 9:30 h parada tècnica àrea de l’autopista.
  • visita  museu poble vell de Corbera d’Ebre. Enrunat per les bombes encara, podem explicar la batalla dins l’església sense sostre, en un escenari real de la batalla de l’Ebre.
  • visita museu de la batalla de l’Ebre. Per posar imatges i conèixer els protagonistes de la història.
  • dinar al restaurant
  • trinxeres de la Fatarella. Lectura de cartes al front. Explicació de la vida del soldat a les trinxeres
  • visita cementiri de les Camposines. On estan enterrats els soldats que no van tornar.
  • tornada
  • arribada a La Llagosta

Alumnes 30€ i acompanyants 38€

Catàleg ACTIC

0

INFORMACIÓ ACTIC.

Go to Top