Revista de fi de curs 2017-18

0

Us deixem la revista de fi de curs: tot el que ha passat i el que havem viscut aquest curs escolar.

 

Viatge fi de curs: França.

0

Aquí us deixem un àlbum de fotos.

L’alumnat del CFA La Llagosta ha viatjat enguany a la regió de la Provença, al sud de França, el costat que toca al Mediterrani. Entre els llocs visitats destaquen Narbona, Avinyó, Arles, el parc natural de La Camarga, i en concret el poblet d’Aigües Mortes. El viatge ha estat organitzat pel departament de llengua francesa de l’escola de persones adultes de La Llagosta i ha comptat tant amb alumnes de francès com amb d’altres estudiants del centre que s’hi han volgut sumar.

Algunes alumnes de l’escola han preparat els següents textos, en català i francès, per explicar-vos com va anar el viatge.

Núria:

Le voyage que nous avons fait cette année avec le CFA La Llagosta a été merveilleux, nous avons visité une partie de la belle région de la Provence. À Narbonne, pendant le midi, il pleuvait un peu, mais malgré la pluie on a visité quelques monuments.

Isabel:

El primer día nos llovió bastante, però eso no nos impidió que al llegar a Aviñón pudiéramos visitar el Palacio de los Papas y otros monumentos como el famoso Puente de Avignon. La visita de dicho puente fue un momento muy bonito, casi mágico. Se encuentra sobre el río Ródano, todos allí cogidos de la mano cantamos la canción “Sûr le Pont d’Avignon” (sobre el Puente de Aviñón) y fue un momento “très jolie”.

Noemí  / Charo:

À la visite d’Arles j’ai fait un voyage au passé. Pendant la seconde moitié du I siècle a.C., Arles est devenue très importante. Jules César est en guerre civil avec Pompeux. La cité l’aide et il gagne la guerre. Pendant 400 ans, Arles dévient la colonie la plus importante de la Gale. À la fin du 1er siècle, ils ont construit l’amphithéâtre avec 34 rangées de grades et avec une capacité de 12.000 spectateurs. Le théâtre roman, construit pendant la vie de l’empereur Auguste. Et à la fin du Vème siècle l’empereur Constantin a fait construire des beaux monuments comme les Thermes, bâtiment très important pour la santé de la population. Nous avons visité aussi quelques endroits auxquels Vincent Van Gogh a peint des merveilleux tableaux.

Finalement, on a visité Aigües-Mortes. Dans ses murailles, édifiées à partir de 1272, on y trouve des tas de petites rouelles. On a mangé ensemble au restaurant Les Voyageurs, à la Place St. Louis, et l’après-midi on a fait un tour en bateau pour connaître un peu mieux la Camargue.

En bonne compagnie, avec des bons amis et des nouvelles connaissances, avec des professeurs merveilleux, ces jours ont été une grande expérience et je pense que je ne l’oublierai jamais.

Antonio:

Viajar con los profesores de la escuela durante tres días, es como realizar  un curso de convivencia, una experiencia nueva maravillosa, pues se aprende a convivir  con personas de gustos variados  y edades diferentes, donde se aprende a ser responsable, obediente, puntual, cultos, limpio, y respetuoso,  donde se comparten reglas, normas, alegrías, emociones y buenos momentos, visitando lugares maravillosos, o sea conociéndonos los compañeros de la escuela en definitiva. Todo ello representa, si calculamos,  a 24 horas por día, un total de 72 horas de permanencia.

Pero dejando aparte los cálculos de matemáticas, he de decir que   aprendimos, a escuchar, a saber contactar con otras personas de aquel lugar en Francia, a practicar su idioma, a saber valorar la labor, y  el sacrificio que representa a nuestros Profesores, dedicar todo un proyecto de viaje, para que salga perfecto. Mas el tiempo que nos dedican  a nosotros.

 

Sortida: La batalla de l’Ebre

0

Aquí trobareu algunes fotos i vistes panoràmiques de la sortida que varem fer el dia 1 de juny de 2018. Irrepetible!

 

Album de fotos

Sopar fi de curs 2018

0

Com tots els anys, al juny celebrem la fi del curs!

 

Ho farem a Mollet i anirem amb autocar des de la Llagosta. Aquí trobareu també el menú d’on s’ha de triar un primer i un segon. Apunteu-vos que se’ns acabaran les places! Les llistes ja són a la sala de professors.

XERRADA MEMÒRIA HISTÒRICA

0

Sortida 1 de Juny

0

Aquest any anirem a les terres de l’Ebre per conèixer com es va desenvolupar la batalla de l’Ebre.

Itinerari de la sortida

  • 08:00 h sortida de la Llagosta
  • 9:30 h parada tècnica àrea de l’autopista.
  • visita  museu poble vell de Corbera d’Ebre. Enrunat per les bombes encara, podem explicar la batalla dins l’església sense sostre, en un escenari real de la batalla de l’Ebre.
  • visita museu de la batalla de l’Ebre. Per posar imatges i conèixer els protagonistes de la història.
  • dinar al restaurant
  • trinxeres de la Fatarella. Lectura de cartes al front. Explicació de la vida del soldat a les trinxeres
  • visita cementiri de les Camposines. On estan enterrats els soldats que no van tornar.
  • tornada
  • arribada a La Llagosta

Alumnes 30€ i acompanyants 38€

Catàleg ACTIC

0

INFORMACIÓ ACTIC.

Fotografies event Sant Jordi 2018

0

Com cada any, havem celebrat Sant Jordi al CFA La Llagosta. L’event va ser un èxit i agraïm de tot cor la participació dels alumnes i de tots els que erem allà. Sense més us deixem aquest recull de fotografies.

FOTOS SANT JORDI 2018

Revista de Sant Jordi 2018

1

Com cada any, aquí tenim el nostre recull literari: La revista de Sant Jordi. Com a peculiaritat, el tema tracta la por com un homenatge a Mary Shelley, creadora de la història de Frankenstein.

Exposició eL mEu pETit mÓn

0

Exposició d’originals d’àlbum il·lustrat: El meu petit món per Gemma Garcia Vilardell

 

“He intentat crear un clima intimista, de proximitat cap a un món interior, en diversos estats de transformació.

Segurament, aquest món tan personal, també és a l’ànima de cadascú de manera diferent. El meu, de vegades, cerca la calma que et regala la natura i les coses senzilles, i em fa companyia, com les persones que t’estimen, que sempre hi són amb silenci i amb amor. Moments, entre l’alegria i la tristesa, en les quals la nostàlgia et reconforta, des del fons del teu cor”.

Clica aquí per veure tota la exposició!.

Go to Top