Rosetta, deu anys i un objectiu

El passat 12 de novembre la més prestigiosa missió científica europea va aconseguir un pas que marca una nova etapa. Després de 10 anys de vol i 6.400.000.000 quilòmetres rodant en el sistema solar, el satèl·lit europeu “Rosetta” va arribar a vora del ChuryumovGerasimenko i el seu mòdul “Philae” va aterrar sobre l’objecte celeste que aleshores era a una distància de més de 500 milions de quilòmetres. Aquesta extraordinària gesta és una primícia en la història de l’exploració. Ara, òbviament, comença la feina real d’aquesta missió d’excel·lència que ja és un èxit sense precedents. Trobar la resposta a la important pregunta “D’on ens ve l’aigua que tenim en el nostre planeta Terra”, que es tant com dir “D’on va sorgir la nostra vida?” [extret de l’Ara]

Comet_panoramic_lander_orientation_node_full_image_2

Aquí pàgina de l’ESA (Agència Espacial Europea) amb la informació de la missió.

Enric Marco, astrònom del departament d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València, ha escrit un seguit d’articles molt interessants per aprofundir en el tema:

Aterriza como puedas… en un cometa

Com és de gran el cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko?

Philae a punt d’arribar al cometa cantaire

Ecos del cosmos: Rosetta, Philae i l’exploració d’un nou món

Philae, l’heroi robòtic que morí treballant

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Física, General, Geologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *