Els homínids van començar a caminar drets fa 4 milions d’anys

Investigadors de la Universitat de Liverpool han descobert que les petjades del jaciment de Laetoli, a Tanzània mostren que els nostres avantpassats van començar a caminar fa 4 milions d’anys. Per estudiar-les, els científics han fet servir tècniques d’imatge similars a les que es fan servir per a veure el cervell.

Estudis anteriors van determinar que per l’habilitat a l’hora de fer força sobre el terra amb el dit gros i per recolzar la planta, els homínid havien començat a caminar feia 1,9 milions d’anys.  Segons els científics que han fet els nous anàlisis d’11 petjades d’Austrolopithecus afarensis, aquests estudis poden haver interpretat malament dades com  l’erosió del terra i altres factors ambientals.

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *