Les escames fan veloç el tauró mako

SCI WATCH 2El tauró mako d’aletes curtes és un dels taurons més ràpids que hi ha, potser per la variació en mida i flexibilitat de les escames, amb aspecte de dents, incrustades a la seva pell.Amy Lang, enginyera aeroespacial de la Universitat d’Alabama, i col·legues seus han descobert que les escates flexibles del costat del tauró li permeten canviar de direcció veloçment sense perdre velocitat.Lang va presentar la seva recerca recentment a la trobada anual de la Divisió de Dinàmica de Fluïds de la Societat Física Americana a Long Beach, Califòrnia.Tot treballant amb biòlegs i amb fons de la Fundació Nacional per a la Ciència, Lang va estudiar espècimens morts de taurons.Malgrat que el cos sencer del tauró està cobert amb les escames, fetes del mateix esmalt dur que les seves dents, les que hi ha a les parts superior i inferior del seu cos són més grans i no tan flexibles. (continua llegint l’article…)

Aquest article s'ha publicat dins de Biologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *