Allargar la vida dels cucs, i potser la nostra

sci_watch_2_577161-1024x868Científics han trobat una font de joventut, almenys pel petit cuc anomenat ‘Caenorhabditis elegans’.Estendre la vida de cucs difícilment és un gran pas endavant per a la ciència, però l’interessant és que un dels químics allargadors de la vida que els científics van donar als cucs, la tioflavina T –un colorant–, ja s’ha usat en persones en estudis de l’Alzheimer. Un altre compost que va funcionar per estendre la vida és la curcumina, una substància de color groc brillant que es troba a l’espècie anomenada cúrcuma –usada també com a colorant i un dels components del curri–.La tioflavina T s’usa per detectar grups de proteïnes amiloides mal plegades que es troben als cervells de persones que han patit Alzheimer. Com que el tint, com la curcumina, s’adhereix o es lliga a les proteïnes amiloides, els investigadors creuen que hi ha un efecte beneficiós en els cucs, ja que alenteix l’acumulació de proteïnes mal plegades. (continua…)

Aquest article s'ha publicat dins de Biologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *