El telescopi Hubble compleix 20 anys a l’espai

El descobriment més cèlebre del giny va ser detectar l’expansió de l’Univers.

El telescopi espacial Hubble, un instrument òptic de l’ESA, (l’Agència Espacial Europea) i la NASA, complirà dissabte que ve dues dècades a l’espai, des que el Discovery el va enviar a l’espai en la missió STS-31.

El 1981, l’Institut Space Telescope Science va començar a construir l’aparell, i nou anys després l’aparell va ser llançat a l’espai. Una de les seves primeres fites va tenir lloc el 1994, quan el cometa Shoremaker-Levy 9 va fregar Júpiter, i la més cèlebre va ser descobrir que l’Univers s’estava expandint, el 1998.

(segueix llegint la notícia…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències per al món contemporani, Física, Geologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *