TABULA

Notació musical que indica a l’intèrpret on ha de posar els dits i no pas les notes que ha d’interpretar, tal i com succeeix en la notació musical habitual al pentagrama.

Es va utilitzar, i s’ha seguit utilitzant, quasi exclusivament (però no ben bé) només per als instruments de corda polsada, i per a alguns models de viola d’arc. Aquest és el cas de la guitarra, el llaüt, l’arxillaüt, la tiorba, la mandora, la vihuela així com altres instruments de la família, però també per a l’arpa i l’orgue (en aquests instruments no de forma generalitzada però sí en alguns països, seguint sistemes diferents a cada zona).

 

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *