A Erdogan no li agrada el llatí

Galatasaray

A partir d’ara, a Turquía està prohibit anomenar els recintes esportius amb el títol d'”Arena”. El nom procedeix dels amfiteatres romans, encara que l’han popularitzat estadis anglosaxons, i sembla ser que al president del país li evocava imatges desagradables, ja que, segons ha comentat, a les “Arenes” romanes molts homes van ser esquarterats per animals.
Tenint en compte que la majoria dels que van patir aquesta tortura eren cristians (els musulmans no existien encara), sembla que es tracta d’un gest conciliador i aperturista del president islamista Erdogan.
Això sí, el llatí sempre surt perdent. Potser li hauríem de recordar al dignatari turc que moltes vegades les que morien eren les bèsties.
A la imatge, l’estadi del club de futbol Galatasaray d’Istanbul, tal com es va denominar el 2011.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *