Cites llatines a l’Astèrix

piratas 01 bretaña geòrgiques

No hi ha un episodi de les aventures de l’Astèrix on no aparegui almenys una cita en llatí. Habitualment les diu algun dels romans (cosa ben lògica), però hi ha un personatge que s’ha especialitzat en elles; de fet, sempre que apareix en diu una: es tracta del pirata vell, que està acostumat a naufragar cada cop que es troba amb els gals i que s’ho pren amb molta filosofia.
A la primera imatge cita les Geòrgiques del poeta Virgili: “Que afortunats serien els pagesos si coneguessin la seva felicitat”. A la següent imatge que us presento, accepta la derrota amb la frase: “La causa victoriosa ha agradat als déus, però la vençuda a Cató” (és a dir, que ell accepta la derrota com ho va fer Cató).

la vuelta a la galia piratas asterix 02

El capità del vaixell no s’ho pren tan bé i a mesura que els naufragis es van repetint es va escalfant més i més, fins que a l’episodi titulat “Astèrix i Cleopatra”, quan sent allò de “La sort ha sigut llançada” explota amb aquest advertiment: “Una cita clàssica més i et menges la teva pota de pal”

asterix03 pirates

Per fer-vos una idea completa de les cites llatines a l’Astèrix, entreu a aquest bloc: http://diccionarioasterix.blogspot.com.es/2010/02/frases-en-latin.html
També trobareu molta informació (en anglès però amb millors fotos) a:
http://www.andrewgirardin.com/asterix-latin-jokes-explained.html

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *