El Papa Francesc i el llatí: una de freda i una de calenta

2013-07-09-PapaFranciscus

L’actual Papa es va presentar com una figura renovadora dins de l’Església. Per això, una de les primeres decisions que va prendre fou l’abandonament del llatí com a llengua oficial als sínodes (és a dir, a les reunions de bisbes al Vaticà). A partir de l’any passat, l’italià va substituir la llengua de Cèsar.
Ara bé, aquest mateix aire de modernitat comporta que s’hagi volgut implicar molt en les xarxes socials, concretament a l’hora d’utilitzar el compte de Twitter que havia encetat l’anterior Papa. Com a conseqüència, i seguint l’exemple de Benet XVI, ha mantingut els tuïts en llatí, fins al punt que a finals de 2014 ja superava els 300.000 seguidors en aquesta llengua (més que en alemany i gairebé tants com en polonès i en francès).
Bé, Santitat, els filòlegs llatins el seguirem vigilant…

stamp franciscus1

(En llatí, a la dreta del segell, diu: “Any primer del seu pontificat, 2013”)

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *