Noms en llatí als “Jocs de la Fam”

9780439023528_custom-49e9c33a338d97f0abb78402bcdee9b1103f33a0-s6-c30

Els “Jocs de la Fam” és el títol d’una trilogia de novel·les de ciència ficció. En elles se’ns presenta un futur post-apocalíptic al qual una minoria que posseeix tots els recursos domina a la majoria de la població. Els “Jocs” són una mena de lluita de gladiadors als quals, però, els qui participen són adolescents, i això explica que les novel·les hagin tingut un enorme èxit entre els joves de tot el món.
L’autora, la Suzanne Collins, ha reconegut que l’antic imperi romà li va servir d’inspiració. De fet, el nom del país on té lloc l’acció es denomina “Panem”, i és una al·lusió a la famosa frase del poeta Juvenal “Panem et Circenses” (“Pa i Jocs de circ”), que critica aquest mètode utilitzat per l’autoritat per a mantenir la població contenta i callada. La capital, centre de l’opresió als ciutadans, és el Capitoli (un dels set turons de Roma) i el seu president és en “Coriolanus”. La resta d’habitants d’aquesta ciutat comparteixen noms llatins, com és el cas dels estilistes “Cinna”, “Portia”, “Octavia” i “Flavius”, els periodistes “Claudius” i “Caesar”, i un encarregat dels Jocs, “Seneca”. Els habitants sotmesos que es rebelen contra el Capitoli, en canvi, tenem noms anglosaxons, i si alguns d’ells són llatins (com “Fulvia” i “Messalla”) és perquè es tracta de ciutadans de la capital que s’han passat als rebels.
Altres noms són: “Aurelius”, “Lavinia”, “Castor”, “Pollux”, “Romulus”, “Cato” i “Brutus”.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *