Colònies!

Per fi, ja era hora!

Les i els infants de 3r la Mola i el Montcau hem pogut gaudir d’uns grans dies de colònies.

Ha estat una gran experiència que ens ha permès aprendre i passar-ho molt bé, observant i vivint en primera persona moltes activitats, com conèixer el món de l’apicultura, transformar els aliments, ser grangers i grangeres…, però sobretot, guanyar experiències amb totes les persones del nostre voltant, permetent conèixer-nos millor i compartint records i moments que seran únics.

Us deixem unes quantes fotografies perquè pugueu compartir-les a casa.

PD: Se’ns han fet molt curtes 🙂

 

 

Tastet d’il·lustracions

Feia temps que tant la Mola com el Montcau tenien moltes ganes de posar en marxa alguna activitat diferent però conjunta. Volíem aconseguir acomplir un repte que el poguéssim tenir a la nostra ment, un record molt especial.

S’apropava el dia de Sant Jordi i l’ambient era l’indicat, carrers florits, botigues al carrer amb una gran quantitat de llibres, d’il·lustracions que t’atrapen… Va ser llavors quan vam decidir quer era el moment. Construirem un petit conte!

Vam pensar quines característiques tenen els contes i les històries, quines són les temàtiques utilitzades, com està dividida una història, entre d’altres.

Desrpés vam pensar diferents títols i vam votar quin era el que més ens agradava i a partir d’aquí vam començar a pensar entre els dos grups quina era la història que realment volíem.

Ha sigut un procés amb molta diversitat d’opinions però al final ho hem aconseguit. Bé, teniem el conte però ens faltava alguna cosa… LES IL·LUSTRACIONS!

En aquest moment, se’ns va encendre la bombeta i vam demanar a José Ángel Labari, un gran il·lustrador i tiet d’una alumna, si ens podria ajudar. Ell amb tota l’amabilitat i paciència ens ha visitat i ens hem quedat fascinats.

Només ha llegit el nostre conte un cop i ha fet totes les il·lustracions a mesura que s’escoltava el nostre conte, en un obrir i tancar els ulls.

Aquí us deixem fotografies d’aquest moment i el nostre conte.

Esperem que us agradi i  també, novament, moltes gràcies José Ángel Labari.

Lego WeDo

Continuem amb les nostres creacions més tecnològiques, però ara més emocionant que mai!

Hem tingut el gran repte d’elaborar amb les nostres pròpies mans un robot de Lego. Però creieu que hem sigut capaços/es? Doncs i tant que sí!

Amb un dels nostres materials de construcció preferits, el Lego, hem construït un petit robot anomenat WeDo. A simple vista sembla una construcció fàcil, no obstant això ha estat molt elaborada la seva posada en marxa, no només pel seu muntatge, sinó perquè hem hagut d’enviar-li les ordres a través de l’ordinador i que a continuació, el WeDo les feia.

Estem molt contents i contentes de les nostres creacions.

El ballet del Rotlletó

Els nens i nenes de La Mola i el Montcau, a les sessions de música, hem après la dansa tradicional catalana titulada “El ballet del Rotlletó”.

Hem conegut l’estructura de la dansa, els diferents moviments i puntejos. També, hem descobert la importància que té la coordinació tant amb la música com amb els companys i companyes, quan es balla en grup.

En aquests vídeos podreu veure com la ballem!

La Mola

Montcau

Ens endinsem en la domòtica!

Durant aquests dies tant La Mola com El Montcau han pogut gaudir en primera persona i de manera molt vivencial què és la domòtica!

Però realment, no només han vist i après què és, sinó que tant elles com ells han sigut els PROTAGONISTES del taller i no perquè estiguessin a la classe, sinó perquè han programat una placa electrònica (ARDUINO) amb unes ordres, les quals s’enviaven a un panell led que mostrava tot allò que s’havia programat.

Ha sigut tanta la il·lusió i el desig de continuar explorant aquest món que no podran oblidar aquesta experiència. Tothom estava molt emocionat amb allò que estaven creant i a la vegada se’ls hi ha obert un nou ventall de possibilitats d’aprenentatges i d’admiració per aquest món digital.

Comparsa 3r: Graficau!

Després de molta espera, per fi ho hem aconseguit! Hem pogut retrobar-nos en la mesura del possible amb el Carnaval de la Sínia.

Molts neguits, il·lusió i molta, però que molta alegria, ens ha permès la tria del nostre tema. No va ser una elecció fàcil, ja que la imaginació que hi ha és molta i les idees eren molt bones. Així i tot, després de fer diferents votacions, el gran tema va sortir: ELS GRAFITERS!

Òbviament, nosaltres defensàvem que el grafiti és un altre tipus d’art, el qual reivindica moltes coses, però això si, sempre s’ha de demanar permís per a poder pintar l’espai desitjat.

Després de parlar sobre els diferents tipus de grafiti existents, vam iniciar els primers passos que eren decidir quins elements volíem portar:

  • Gorra.
  • Esprais de veritat i creats per tots nosaltres
  • Samarreta tacada.
  • Un cinturó per portar les eines de dibuix (mocador, pot de pintura, màscara,…).
  • Vambes.

Un cop escollida la idea i fet el dibuix de com seria la nostra disfressa, ens vam organitzar per diferents grups de tallers, i cadascun se centrava en la confecció d’una part per a la nostra disfressa (confecció dels cinturons, construcció dels pots d’esprai, pintar les samarretes, pintar les lletres del mural, creació de la nostra paret, entre d’altres).

Entre tota la classe i la gran participació existent, vam poder crear una gran comparsa i la nostra gran paret, però… encara no teníem nom! Això no podia ser, així que com grans artistes que som, vam pensar i pensar perquè havia de ser alguna cosa única i llavors… ja ho tenim! La nostra muntanya és el Montcau, però ara som grafiters, doncs els GRAFICAU! Va ser una idea genial la qual va anar acompanyada per la cançó “Alone” de Marshmello.

El resultat ha estat increïble i ens ha obert una porta per futurs costurers i pintors.

 

Comparsa 3: Ecodisseny

Enguany, tots teníem moltes ganes de recuperar, en la mesura del possible, el Carnaval a la Sínia. D’aquí que, amb moltes ganes, vam votar quin seria el tema de la nostra comparsa. D’entre tots els que van sortir, ens feia especial il·lusió, que fou respectuós amb el medi ambient. 

Com a classe pel que fa als projectes, estem fent una gran feina per millorar el nostre entorn i els nostres hàbits de consum. Així que vam decidir que el tema escollit: “Dissenyadors de Moda” fos el més ecològic possible, utilitzant materials que contaminin poc (paper i cartó), evitant els plàstics i reutilitzant tot allò que teníem a l’abast.

Els primers passos a seguir va ser decidir quins elements volíem portar: ronyonera amb diferents eines de costura (tisores, regle, ulleres i llapis), cinta mètrica penjada al coll i polsera per portar agulles de costura al canell.

Un cop confeccionada la nostra disfressa ens vam organitzar per grups i vam fer proves de disseny sobre un maniquí dibuixat. L’objectiu era aconseguir diferents dissenys que després poguéssim confeccionar amb diaris, revistes, paper d’embalar i cartó.

Alguns d’aquests dissenys no es van poder fer realitat, ja que les característiques del material escollit, per la seva realització, no ho permetia. Així que alguns grups van improvisar i d’altres van intentar redissenyar el dibuix, tenint en compte l’experiència viscuda.

Per poder mostrar totes les creacions vam decidir fabricar tres maniquins. En Ferran (mestre en pràctiques) ens va deixar fer un motlle del seu cos, i els altres dos els vam fabricar a partir d’un maniquí real que ens van deixar.

I gràcies a la col·laboració d’un fuster, pare de la classe, vam gaudir d’un penjador i d’uns suports pels maniquins.

Tots els grups van col·laborar en la realització dels dissenys, així com de diferents complements: llaços, barrets, flors…

Per últim, ens quedava decidir un nom per la nostra comparsa i una coreografia per la música escollida: “Ropa cara” de Camilo.

El resultat ha estat increïble i ens ha obert una porta per futurs tallers de disseny amb paper. 

 

Anem a Can Santoi!

Continuant amb el projecte de TOTHOM A PEDALAR, els alumnes de la Mola i el Montcau necessitaven conèixer de molt més a prop les diferents energies. Per aquest motiu, han visitat el camp d’aprenentatge de Can Santoi, on el Francesc i l’Engràcia els han ajudat molt a comprendre com funcionen les energies i com aquests recursos naturals que hi ha al nostre abast, es poden transformar en energia fins i tot per poder cuinar unes delicioses pomes!

 

 

Experimentem amb el Sol!

Tant la Mola com el Montcau estan molt conscienciats amb el medi ambient i la sostenibilitat, sobretot després d’haver treballat els ecosistemes més propers dins l’anterior projecte. Per aquest motiu volem continuar aprenent com cuidar el planeta i per tant ens hem endinsat en el món de les energies renovables, iniciant així un nou projecte anomenat: Tothom a pedalar!

En ell investiguem les diferents energies renovables, començant per una gran font: el Sol. D’aquí que hem realitzat diferents experiments que ens ajudaran a entendre una mica més com podem captar els rajos solars per generar energia tèrmica.

El nostre cim!

A 3r ja hem visitat els nostres cims! Tant el Montcau com la Mola, vam gaudir d’un dia a la natura dins el parc natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac.

Ha estat una experiència molt enriquidora, que segur ens ajudarà a seguir endavant amb el projecte de la nostra muntanya.