Comparsa 3: Ecodisseny

Enguany, tots teníem moltes ganes de recuperar, en la mesura del possible, el Carnaval a la Sínia. D’aquí que, amb moltes ganes, vam votar quin seria el tema de la nostra comparsa. D’entre tots els que van sortir, ens feia especial il·lusió, que fou respectuós amb el medi ambient. 

Com a classe pel que fa als projectes, estem fent una gran feina per millorar el nostre entorn i els nostres hàbits de consum. Així que vam decidir que el tema escollit: “Dissenyadors de Moda” fos el més ecològic possible, utilitzant materials que contaminin poc (paper i cartó), evitant els plàstics i reutilitzant tot allò que teníem a l’abast.

Els primers passos a seguir va ser decidir quins elements volíem portar: ronyonera amb diferents eines de costura (tisores, regle, ulleres i llapis), cinta mètrica penjada al coll i polsera per portar agulles de costura al canell.

Un cop confeccionada la nostra disfressa ens vam organitzar per grups i vam fer proves de disseny sobre un maniquí dibuixat. L’objectiu era aconseguir diferents dissenys que després poguéssim confeccionar amb diaris, revistes, paper d’embalar i cartó.

Alguns d’aquests dissenys no es van poder fer realitat, ja que les característiques del material escollit, per la seva realització, no ho permetia. Així que alguns grups van improvisar i d’altres van intentar redissenyar el dibuix, tenint en compte l’experiència viscuda.

Per poder mostrar totes les creacions vam decidir fabricar tres maniquins. En Ferran (mestre en pràctiques) ens va deixar fer un motlle del seu cos, i els altres dos els vam fabricar a partir d’un maniquí real que ens van deixar.

I gràcies a la col·laboració d’un fuster, pare de la classe, vam gaudir d’un penjador i d’uns suports pels maniquins.

Tots els grups van col·laborar en la realització dels dissenys, així com de diferents complements: llaços, barrets, flors…

Per últim, ens quedava decidir un nom per la nostra comparsa i una coreografia per la música escollida: “Ropa cara” de Camilo.

El resultat ha estat increïble i ens ha obert una porta per futurs tallers de disseny amb paper. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *