Espàrtac (1960)

FITXA TÈCNICA

Nom original: Spartacus

Director i guionistes: Stanley Kubrick

Any d’estrena: 1960

Durada: 184 minuts

Repartiment: Kirk Douglas, Laurence Olivier, Jean Simmons, Charles Laughton, Peter Ustinov, Tony Curtis, John Gavin, Nina Foch, John Ireland, Herbert Lom, John Dall, Charles McGraw, Joanna Barnes, Harold J. Stone, Woody Strode, Peter Brocco, Paul Lambert, Robert J. Wilke, Nick Dennis, John Hoyt, Frederick Worlock

País d’origen: Estats Units

Idioma original: Anglès

Gènere: Acció, Aventures, Biogràfic, Drama i Històrica

ARGUMENT

Narra la revolta d’Espàrtac de Tràcia, convertit en esclau i venut com gladiador a l’entrenador Léntulo Batiato. Tot comença quan, després de setmanes d’entrenament, lidera una rebel·lió.

Mentre es mouen d’una ciutat a una altra el nombre d’esclaus augmenta, doncs se li van unint nous alliberats. Sota el seu comandament intentaran arribar al sud d’Itàlia, on tenen previst embarcar-se per tornar a casa seva.

TRÀILER

CRÍTICA

A l’època que es va estrenar la pel.lícula, fou una gran innovació. Tots els efectes de so, vestuari i il·luminació Per aquesta raó va obtenir cinc premis:

– Premi Oscar 1961: al millor actor secundari (Peter Ustinov), a la millor direcció d’art i escenografia, a la millor fotografia i vestuari.

– Premi Globus d’Or 1961: a la millor pel·lícula- Drama.

– Premi Llorer d’Or 1961 (2n lloc): al millor actor secundari (Peter Ustinov).

– Premi Llorer d’Or 1961 (3r lloc): al millor actor (Kirk Douglas).

– Premi Golden Reel 1961: al millor muntatge de so.

COMENTARI PERSONAL

Una pel·lícula bastant llarga i una mica densa, però seguint la història, les gairebé 2 hores i mitja no es noten tant. Aquesta ha de ser una de les veritables “superproduccions” del cinema d’aquells temps per tot el que comporta: vestuaris, escenaris, extres, etc.

Les actuacions són correctes, encara que hi ha vegades que apareix el mateix actor en una mateixa escena fent diferents papers i, fixant-se, es nota.

La pel·lícula plasma bastant bé la crueltat  i la crítica social que es vivia en temps de l’imperi romà.

És un film recomanable per a curiosos de les civilitzacions antigues. Aquesta pel·lícula la recomano a partir de 14 anys, ja que es necessita un nivell mitjà de comprensió per entendre realment el recorregut de la història.

Miquel Saborit
4t ESO Llatí opt.1

14 comentaris a “Espàrtac (1960)

 1. Sens dubte, estem davant d’una joia de pel·lícula, juntament amb Ben-Hur, de William Wyler. Si pensem en l’època en que es va estrenar, concretament 1960, va ser una gran innovació.

  Per cert, heu escoltat la Banda Sonora de la pel·lícula?. Jo si, i us puc ben assegurar que és una cançó molt maca. La recomano a tots. Aquí us la deixo.

  En la meva opinió, crec que és una de les millors pel·lícules que el cinema ha produït. Els efectes especials en les lluites de gladiadors li donen un toc més realista i innovador al film, juntament amb els actors que que l’interpreten, com el magnífic Peter Ustinov o en Kirk Douglas. Recomano aquesta pel·lícula a tots aquells que els hi agradi el cinema històric.

 2. Aquesta pel·lícula narra la vida d’un esclau de Roma i com es rebel·la contra l’imperi. La banda sonora d’aquesta pel·lícula és molt bona. Els seus escenaris són molt bons. Jo crec que aquesta pel·lícula està molt bé i se la recomano a totes aquelles persones a les que els hi agradi el cinema històric.

 3. Retroenllaç: Aracne fila i fila

 4. Bonum diem!
  Aquesta pel·licula Espartac, tot i que es veu una pel·licula una mica antiga, es veu molt interessant, i tot i que es una pelicula molt llarga, de 184 minuts, crec que pot ser una pel·licula interessant, tal i com explica la argumentació aquesta pel·licula narra la revolta d’Espàrtac de Tràcia i la seva vida convertit en esclau i venut com gladiador. Si tinc temps veure la pel·licula, i també recomano el mateix a tothom que volgui!

  Vale!

 5. Bonum Diem!

  Aquesta pel·licula si que l’ he vist i hem va agradar moltíssim. Trata d’ un esclau de Roma, que s’ acaba revelant, encara que aquesta pel·licula es molt llarga, es molt interessant. Jo crec que aquesta pel·lícula està molt bé i se la recomano a totes aquelles persones a les que els hi agradi el cinema històric.

  Valee

 6. Bonum diem!
  Aquesta pel·licula segons l’argument narra la revolta d’Espàrtac i la seva vida durant tot el temps que vas seri convertit en esclau i venut com a gladiador. Aquest pelicula mai l’he vist encara que el nom si que em sonava molt. La pelicula és molt llarga i una mica antiga però la qualitat és bona.

  Salve!

 7. Salve!
  Elegeixo aquet comentari, ja que, sempre havia escoltat el dit o en les pel·licules mateixes que deien : “Per Espartaco”, mai havia pensat que això sigui una pel·licula. Gràcies aquests comentaris he pogut conèixer coses que no sabía. Ara si que puc dir, que se més coses.
  Narra la vida d’un esclau de Roma que es rebel·la contra l’imperi. Les seves escenes són fantàstiques,ja que, m’ha sorpès moltíssim.
  He cercat per YouTube, i he vist que aquesta pel·licula, és molt llarga, encara que penso que esta molt bé realitzada i m’ha impressionat molt més del que hem pensava, és a dir, que m’he sorprès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *