“La primavera” amb quin tòpic horacià la relaciones?

Observa “La primavera” de Sandro Botticelli i relaciona aquesta pintura del 1418 amb un tòpic horacià.

“La primavera” de Sandro Botticelli

Etiquetes:

Comentaris: 4

 1. Maryam Alaoui 6 maig 2015 - 12:53 Contesta

  Salve!!

  La primavera de Sandro Botticelii, el quadre està inspirat en diferents versions d’una història mitològica antiga. En la mitologia llatina apareix en l’obra del poeta Lucreci “De Rerum Natura”i en les Odes d’Horaci.
  Els tòpics Horacians amb els quals podríem relacionar l’obra de Sandro Botticelii és “Carpe diem”, ja que cal aprofitar cada moment de la vida, també “Beatus ille” perquè l’obra transmet la tranquil·litat de la vida en el camp i finalment amb el tòpic “Frugaliter”.

  Vale.

 2. xenia.sanchez 6 maig 2015 - 16:59 Contesta

  Salve!
  Aquesta obra la podriem relacionar amb els tòpics horacians són el ‘Carpe diem’, ‘Beatus ille’ i ‘Frugaliter’.
  La primavera, és un quadre de Sandro Botticelli, inspirat en diferents versions d’una antiga història mitològica. Sandro Botticelli té diferents quadres inspirats en històries mitològiques, admirant el seu art podem aprendre també mitologia!
  És trist però a l’assignatura d’història de l’art no el fem perquè no entra a Selectivitat, però penso que és un quadre molt bonic i valdria la pena de fer-lo!!!
  Vale!

 3. gimenez.judit 6 maig 2015 - 22:46 Contesta

  Sense mirar el quadre sempre he relacionat la primavera amb el carpe diem i amb el collige virgo rosas. Sempre s’ha relacionat la juventut amb la primavera en la tipica expressió de “La juventut és la primavera de la vida” i és que a la primavera tots comencem a tenir ganes de sortir i de fer coses, tal com passa en la juventut.

 4. Rebeca Barroso 9 maig 2015 - 11:24 Contesta

  Xaipete!!

  La primavera de Sandro Botticelli la podem relacionar amb tres tòpics horacians que són “Carpe diem”, “Beatus ille” i “Collige virgo rosas”, ja que aquests tòpics es refereixen que la joventut i la primavera són passatgeres i per aquesta raó hem de gaudir d’elles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *