Comentaris: 17

 1. Ariadna Zarcos 24 setembre 2014 - 21:24 Contesta

  El poema parla bastant de què se li està acabant el temps, això té relació amb el títol “Omega”, ja que és la última lletra de l’alfabet i indica el final, i amb el tòpic del Tempus Fugit ja què aquest significa <>.

 2. Marc Arquillo Quintana 27 setembre 2014 - 21:48 Contesta

  El poema parla sobre el pas del temps i de la velocitat amb que passa. Aquest tòpic s’anomena Tempus Fugit i acostuma a anar acompanyat de la temática del Carpe Diem, locució latina que es tradueix com “aprofita el moment”.
  En quant al títol, Omega és la úlima lletra de l’alfabet grec i per tant, com un signe que simbolitza el fi, dóna al poema un tint de tragèdia.

 3. Marta Gallardo 28 setembre 2014 - 23:48 Contesta

  Salve!

  El tòpic del tempus fugit, bastant comú a l’època del barroc, parla sobre la fugacitat del temps, com aquest poema.
  La lletra omega, última de l’alfabet grec, simbolitza el final.

 4. Ariadna Ruiz 29 setembre 2014 - 18:51 Contesta

  Salve!
  El poema parla sobre lo ràpid que passa el temps, això està relacionat amb la lletra òmega que significa el final com la seva vida, per tant sap que està a punt de morir.

 5. Joan Barrabino Rubio 29 setembre 2014 - 19:49 Contesta

  El poema parla de la velocitat en la que passa el temps i omega simbolitza el final ja que és la ultima lletra de l’alfabet grec.

 6. Carlos Thiriet 29 setembre 2014 - 20:18 Contesta

  Xaipete!
  L’autor d’aquest poema ens vol transmetre un tòpic llatí molt conegut, “tempus fugit”, que vol dir que el temps passa molt ràpidament. Acostuma a relacionar-se amb el tòpic, també llatí, del “Carpe Diem”, que vol dir aprofita el moment.
  Respecte al títol, la lletra Omega simbolitza el fi, en aquest cas de la vida, ja que és l’última lletra de l’alfabet grec.

 7. Rebeca Barroso 29 setembre 2014 - 21:04 Contesta

  Salve!!!

  Aquest poema s’anomena “Omega” perquè és l’última lletra de l’alfabet grec i fa referència al final. El tòpic de “Tempus Fugit” és un tòpic literari sobre la brevetat de la vida i el podríem relacionar amb un altre tòpic llati anomenat “Carpe diem” que significa aprofita el moment.

 8. Maryam Alaoui 7 octubre 2014 - 12:09 Contesta

  Salve!!

  Salvat Papasseit posa el nom d’ “Omega” a aquest poema perquè fa referència al final. “Omega” és l’última lletra de l’abecedari grec.
  El tòpic “Tempus fugit” parla de la fugacitat del temps, el pas de la vida, aquest tòpic literari acostuma a anar relacionat amb el tòpic “Carpe diem” que vol dir, aprofita el moment.

  Vale.

 9. Zícora 24 octubre 2014 - 9:35 Contesta

  Salve

  No coneixia de res aquest poema de Salvat Papasseit anomenat Omega. Podem trobar-hi dos tòpics molt coneguts. El primer, és el Carpe diem, que significa “aprofitar el moment”, i per últim està el “tempus fugit”, referint-se a lo depressa que passa el temps.

  Respecte la lletra “omega”, vol dir el final. Això em recorda a l’alfa i l’omega del Pantocràtor, on diu una inscripció: Jo sóc el principi i el fi.

  Vale.

 10. Robert Cepeda 21 setembre 2015 - 9:32 Contesta

  Aquest és un poema on el topic Carpe diem, el poeta sent que el temps passa i s’apropa el fi (omega).

 11. Claudia Pérez 21 setembre 2015 - 21:39 Contesta

  El poema “ Per què es diu “Omega” parla sobre el pas del temps i de la veocitat amb el que passa.(Tempus Fugit i Carpe Diem). La lletra omega és l’última de l’alfabet grec per tant simbolitza el final.

 12. Alèxia Alvárez 21 setembre 2015 - 22:27 Contesta

  És un poema on els topics CARPE DIEM I TEMPUS FUGIT, són clarament una exemple del que vol dir aquest mateix (poema) .
  Parla sobre com es viu el temps que tenim, de quina manera passa, si lent, rapid, en aquest cas rapid, llavors s’en diu OMEGA, perque vol dir el FINAL ( és l’ultima lletra de l’abecedari), dona un punt tragic al poema.

 13. Clàudia Ordaz 21 setembre 2015 - 23:09 Contesta

  Xaipe!

  Papasseit esmenta constantment en el poema el tòpic literari Tempus Fugit que en llatí vol dir «el temps s’escapa». El tema principal seria el pas del temps i una contemplació irremeiable de la vellesa i la brevetat de la vida.

  Ho veiem reflectit en el poema quan parla de com es floreix una flor i de quines tonalitats es va tornant, de com les hores passen pel rellotge…

  El títol és molt clar: Òmega és l’última lletra de l’abecedari grec i representa en el cristianisme la fi Papasseit li dóna el sentit del pas del temps fins la mort.

 14. Irene Sanz 25 setembre 2015 - 19:58 Contesta

  “Tempus Fugit” significa que el temps s’escapa (ho vaig aprendre d’un llibre en el qual aquest era el títol). En aquest poema es veu reflectit en la flor, en el rellotge, en el cor… s’ha de viure el moment!
  El títol del poema és “Omega” perquè associa la lletra, l’ultima de l’alfabet grec, amb el final, la mort.

 15. L. Arcas 26 setembre 2015 - 23:35 Contesta

  Salve!
  Salvat Papasseit posa Òmega al seu poema ja que és la última lletra de l’alfabet grec, en religió del cristianisme el fi, la mort. I ´”Tempus Fugit” vol dir que el temps se’n va i que s’ha d’aprofitar.

 16. Sandra Mendoza 27 setembre 2015 - 21:16 Contesta

  Salve!
  En aquest poema el tòpic Tempus fugit es clarament visible. La locució llatina Tempus fugit significa el “temps s’escapa”, un tòpic literari que fa referència a la brevetat de la vida. Aquest tòpic juntament amb el títol del poema, Omega (última lletra de l’alfabet grec), deixen entreveure un poema melancòlic en el qual, a partir de la descripció de fenòmens subtils, es remarca la idea de la rapidesa amb la que passa el temps i la importància d’aprofitar-lo bé (aquí es podria fer referència a un altre tòpic literari, Carpe diem).

 17. Mireia Sánchez Cano 1 octubre 2015 - 18:23 Contesta

  Salve!
  En aquest poema surt les paraules ” tempus fugit” que significa: El temps s’escapa. Aquest poema s’anomena Omega ja que es l’última lletra de l’alfabet i indica el final. Indica que aprofitis el temps que el temps s’escapa i arriba el final.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *