A la recerca d’un tòpic per a un muntatge fotogràfic!

Mentre passejava fa poc per un tarongerar olorant el suau perfum de tarongina, em vaig aturar a fer aquest parell de fotografies per a aquest muntatge fotogràfic tot tenint in mente Horaci. M’ajudeu a posar-li un títol horacià?

Gaby

Etiquetes:

Comentaris: 8

 1. Margalida Capellà Soler 5 maig 2014 - 7:49 Contesta

  Quin muntatge més horacià, Gaby! L’enhorabona! A veure, quin tòpic hi posen els alumnes?

 2. berkane.yasmina 5 maig 2014 - 11:26 Contesta

  Salve!

  Enhorabona Gaby, has tingut èxit amb el teu muntatge, està molt bé. Jo personament creec que quedaría molt bé “Carpe diem” com a títol, ja que veient el canvi d’una taronja a una altra he pensat en aquest tòpic. Hem d’aprofitar el moment al màxim perque la vida és breu i s’acaba. “Tempus fugit” també seria un bon títol, pero no és un tòpic d’Horaci.

 3. irina 6 maig 2014 - 10:29 Contesta

  Salve!

  Molt bon muntatge Gaby!
  Jo crec que triaria com a títol “carpe diem”, doncs podem verue el canvi que experimenta la taronga. Està relacionat amb aquest tòpic horacià (1,11), ja que ens diu que em d’aprofitar la vida abans de que ens fem vells i morim (igual que la taronja).

  Veiem una relació amb el canvi d’Heràclit (tot canvia).

 4. Andrea Balart 6 maig 2014 - 11:47 Contesta

  Salve!
  Feliciter pel teu muntatge, està molt ben fet!

  Els tòpics que trobem horacians són diversos. Per començar, trobem el tòpic de “Carpe diem” que trobem a les odes 1,11 i 1,9. El tòpic vol dir aprofirta el moment abans que sigui massa tard. Veiem la concepció d’Heràclit de que la vida canvia constantment.

  Un altre tòpic que trobem és el de “la inexorabilitat de la mort” que trobem a l’oda 1,24 titulada “Consol a Virgili per la mort de Varus”. Trobem aquest tòpic ja que la taronja representa la vida humana i tard o d’hora morim.

  Per acabar, com bé diu la Yasmina hi ha el tòpic de “tempus fugit”, molt relacionat amb els altres dos.

  Vale!

 5. Zícora 7 maig 2014 - 9:50 Contesta

  Salve.

  Un muntatge molt original aquest de la taronja. El tòpic horacià que li posaria és el Carpe diem, que significa ” viure el moment “, perquè podem apreciar que la taronja canvia amb el pas del temps.

  Vale.

 6. Xènia Serra 7 maig 2014 - 10:53 Contesta

  Salve!
  Moltes felicitats per aquest muntatge!
  Els tòpics que podem trobar en aquestes fotografíes són: el tòpic de “la inexorabilitat de la mort” que es troba en la oda 1,24, que representa que en algun moment morirem, com li ha passat a la taronja i un altre tòpic seria el de “Carpe diem” que es troba en les odes 1,11 i 1,9 i que significa “aprofita el moment”, podent-lo relacionar amb les fotografies ja que la vida està en un canvi constant i tenim que aprofitar el moment abans de que ens passi el mateix que a la taronja.
  Com diuen les meves comanyes, aquesta imatge també la podem relacionar amb el tòpic de “tempus fugit”.

 7. Marta Verde 8 maig 2014 - 13:19 Contesta

  Salve!
  Molt bon apunt i bon muntatge! El tòpic que podem interpretar en aquesta foto és el “carpe diem” que apareix a la Oda 1.11. Fins i tot aquesta taronja hauria d’aprofitar el moment!
  La veritat és que molts dels tòpics horacians serien adients per aquesta fotografia, també podriem pensar en el “beatus ille” de l’Epode 2, ja que és un element de la natura, i ens pot portar a recordar la bellesa d’aquesta i d’un elogi de la vida al camp.
  El “tempus fugit” també podria anar-li bé, encara que els més encertats jo crec que són el “beatus ille” i el “carpe diem”.

 8. caparros.lourdes 11 maig 2014 - 14:24 Contesta

  Salve!!

  Primer de tot dir que aquesta imatge esta molt ben feta, ja que s’hi pot interpretar clarament el tópic del carpe diem que apareix a l’oda 1,11.
  També podem relacionar-ho amb el tempus fugit, ja que fins hi tot a passat el temps per a la taronja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *