Et tu, ubi cras eris?

[youtube]http://youtu.be/oVVFvgrrZM8[/youtube]

On seràs demà? és el títol del nou treball discogràfic del músic i actor Joan Dausà i Els Tipus d’Interès, que es van donar a conèixer ara fa dos anys amb l’àlbum Jo mai mai. Ha sortit a la venda el 15 d’abril però va ser presentat al Teatre Municipal de Girona i no para de girar.

Diu Joan Dausà, que també va rebre un premi Gaudí per la BSO de la pel·lícula Barcelona nit d’estiu, que “el títol fa referència al dilema entre viure pensant en el futur o gaudir al màxim del present: “On seràs demà és una pregunta que quan te la fas no saps respondre’t, i això t’obliga a viure pensant en el present perquè el demà potser no arriba”. Joan Dausà és dels que pensa més a mig termini; tanmateix és de l’opinió que “potser la clau de la felicitat és pensar en l’ara”. No us recorda a Horaci? Fem memòria de la secció PAU 2014?

Oda a Taliarc (1, 9 vv. 13-18):

quid sit futurum cras, fuge quaerere, et
quam fors dierum cumque dabit, lucro
adpone nec dulcis amores
sperne, puer, neque tu choreas,
donec uirenti canities abest
morosa.

Carpe diem (1, 11 vv. 7-8):

dum loquimur, fugerit inuida
aetas: carpe diem, quam minimum credula postero 

Persicos odi, puer, apparatus…(1, 38 vv. 1-2):

nunc est bibendum, nunc pede libero
pulsanda tellus

[youtube]http://youtu.be/ovZ_CjbFmXk[/youtube]

No us perdeu el vídeo-àlbum dirigit per Dani de la Orden i protagonitzat per Aina Clotet i Joan Dausà.

I tu, on seràs demà?

Etiquetes:

Comentaris: 4

 1. irina 6 maig 2014 - 9:46 Contesta

  Salve!!

  Aquesta cançó planteja un dilema força interessant el d’on seràs demà, jo la veritat quan em faig aquesta pregunta no ser que respondre perquè primer tens que viure el present i després sabràs el que faràs demà, hi ha moltes opcions sempre et poden passar moltes coses i el futur canviar. Hi ha una pel·lícula que es diu “El efecto mariposa” que ens mostra que quan canviem un sol fet en el present tot el futur canvia.

  Aquest títol està relacionat amb el carpe diem (oda 1,11 d’Horaci), ja que el carpe diem ens diu que hem de viure el moment, doncs el futur és incert. Si ens preocupem massa pel futur deixem de viure el present i això és dolent. L’oda a taliarc 1,9 i el persicos odi puer aparatus 1,38.

 2. Andrea Balart 6 maig 2014 - 9:48 Contesta

  Salve!

  Aquesta cançó ens recorda a un dels tòpics horacians com és “Carpe diem” que trobem a l’oda 1,9 titulada “Oda a Taliarc” i a l’oda 1,11. “Carpe diem” vol dir aprofita el moment. En els dos casos trobem el tòpic però jo crec que aquest treball discogràfic es refereix al segon cas ja que hem d’aprofitar el moment i no desaprofitar les oportunitats, no fa falta que visquem la vida esbojarradament i sense tindre en compte les conseqüències.

  Vale!

 3. Xènia Serra 6 maig 2014 - 10:09 Contesta

  Salve!
  Aquesta cançó està relacionada amb el famós tòpic horacià “Carpe diem” que podem trobar tant el l’Oda 1,9 (“Oda a Taliarc”), en l’Oda 1,11 (“Carpe diem”) i en l’Oda 1,38 (Persicos odi, puer, apparatus). Principalment, aquesta cançó es refereix més a l’Oda 1,11 titulada “Carpe diem” (aprofita el moment) i tal i com ens diu el tòpic, ens demana que aprofitem el moment que estem vivint sense preocupar-nos pel futur.

 4. caparros.lourdes 11 maig 2014 - 14:28 Contesta

  Salve!

  Aquesta canço esta relacionada amb el topic horacia del carpe diem que trobem a l’oda 1,11 i 1,9. aquest topic es refereix a que em d’aprofitar el moment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *