Horaci a la paret d’un edifici!

Casualment, a la paret d’un edifici de Cleveringaplaats 1, Leiden, The Netherlands trobem aquest poema d’Horaci, que correspon a l’oda 1,14. Netherlands  és un estat de l’Europa Occidental situat a la desembocadura dels rius Rin i Mosa. Limiten al nord i a l’oest amb el Mar del Nord, al sud amb Bèlgica i a l’est amb Alemanya. Per què creieu què en aquest estat hi ha Horaci, i per què concretament aquesta oda?

En la paret d’un edifici de Cleveringaplaats 1, Leiden, The Netherlands

Què vol dir aquest poema? Argumenta per què aquest poema fa referència a la nau com a al·legoria de l’estat?

Elisa Moya

2n. Batxillerat C Llatí

Comentaris: 5

 1. Carla Latorre 25 març 2014 - 13:03 Contesta

  Salve!

  Aquest any hem treballat una selecció d’Horaci, i ens hem endinsat en la seva biografia per entendre més la seva poècia.

  Aquesta oda en especial , parla sobre les naus, ho podem interpretar que és una metafora de la guerra. Horaci agafa aquesta metafor aper donar-hi més sentiment patriotic, també parla sobre com en una guerra tot el que es veu és un perill constant.

  Salve!

 2. caparros.lourdes 30 març 2014 - 14:39 Contesta

  Salve!!

  La referencia principalment la veiem a l’incici del poema, on diu ” O navis”

  vale

 3. irina 1 abril 2014 - 10:24 Contesta

  Salve!!

  Aquest poema d’Horaci (oda 1,14), parla sobre la nau com a al·legoria de l’Estat, és a dir parla d’una nau destruida per la mar brava i el mal temps, i es refereix a que l’Esat si no és ben conduit també es destrueix d’aquesta manera o s’enfonsa.

  Jo crec que en aquest lloc han triat aquesta oda d’Horaci, doncs deuen tenir un govern que fa que el seu Estat trontolli, probablament és perquè està en perill el seu estat o perquè viuen en una situació de caos que no saben com sortir-se’n.

 4. Xènia Serra 3 abril 2014 - 7:00 Contesta

  Salve!
  Aquest poema és l’Oda 1,14 d’Horaci i parla sobre una nau que està destruïda i perduda enmig d’una tempesta però que intenta sortir d’aquesta tempesa i arribar a port sense rendir-se. Trobem la referencia amb l’Estat ja que aquesta nau la podem identificar com a l’Estat, que està passan per una mala època per lluita per arribar a uns millors temps.

 5. Marta Verde 28 abril 2014 - 11:02 Contesta

  Salve!
  Molt bona troballa Elisa!
  A aquest poema escrit a la paret d’un edifici podem veure reflexat el tòpic horacià de la nau, on Horaci parla d’un vaixell que està mig destruït, ens explica que aquest vaixell està al port i que el mar se l’emportarà ferotgement, l’utilitza com una metàfora del govern de l’Estat, la nau de l’Estat.
  Igual que Fray Luis de León a l’oda XIV, al primer llibre: “O navis” fa referència a l’oda 1,14 d’Horaci, la nau com a al·legoria de l’estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *