Amb quin tòpic horacià relacionaríeu aquest curt titulat “Contact” del director Vladimir Tarasov, fet l’any 1978 pels soviètics de Soyuzmultfilm amb música de Nino Rota i tot recordant els Beatles i el seu submarí groc?
[youtube]http://youtu.be/w0fvLOeiQ1Q[/youtube]
Etiquetes:Contact, Vladimir Tarasov
Salve!
El principi d’aquest curt em recorda al topic d’Horaci, ” Beatus ille” perquè fa referencia a la vida sencilla del camp contra la ciutat.
La continuació del curt pot fer referencia a ”parturient montes nascetur ridiculus mus” que vol dir que les muntanyes donaran a llum i naixera un ratolí diminut.
M’ha recordat a aquest topic perque el protagonista quan veu al ”monstre” aquell, li dona molta por, i fuig d’ell, però al final resulta que era bo.
Salve!
M’ha semblat molt divertit aquest curt!!!
Els tòpics que he trobat són el “beatus ille”, que apareix en l’èpode II d’Horaci, ja que en el curt es veu com l’home adora la vida en el camp, els animals que hi ha, els prats vers o fins i tot l’aigua blava.
Un altre tòpic que crec que hi apareix és el del locus amoenus, ja que es pot veure la naturalesa idíl·lica, fins que ve l’extraterrestre.
Salve!
Jo no havia vist mai cap curt rus però aquest m’ha semblat d’allò més divertit perquè apareix un personatge que ens recorda a en John Lenon, el famós cantant dels Beatles.
El tòpic que he sabut reconèixer millor, s’ens dubte és el “Beatus ille” que el trobem a l’Epode II d’Horaci i que vol dir feliç aquell que viu al camp lluny de la ciutat i de la societat.
També he sabut reconèixer el tòpic “locus amoenus” que vol dir lloc idíl·lic, tot i que aquest no és d’Horaci.
Vale!
Salve!
Ahir vam veure aquest curt rus i està molt bé, té coses fins i tot força divertides. Ens pot recordar a dos tòpic molt importants. El “beatus ille” que trobem al Epode II d’Horaci es veu molt reflectit al vídeo ja que el protagonista fuig de la ciutat i va al pasar l’estona al camp, això li porta una felicitat inmediata.
També podriem relacionar aquest curt amb el tòpic “locus amoenus”, ja que el camp es representa com un lloc perfecte i idíl·lic, no com la ciutat.
El protagonista si que ens recorda a John Lenon, cantant dels Beatles i la seva coneguda cançó Yellow submarine.
Salve!
Per cert també he vist que trobem el tòpic del “Non omnis moriar” ja que apareix el personatge d’en John Lenon, i això ens mostra que el personatge encara “perviu entre nosaltres”.
També trobem el tòpic del non omnis moriar, (oda 3,30) que vol dir “no del tot moriré”, ja que es veu com volen fer recordar l’imatge del cantant dels Beatles John Lenon, volen que aquest cantant tot i que ja és mort, pervisqui.
SALVE!
Sincerament el tòpic literari que se li podría apropar més, és sens dubte Beatus Ille ja que el personatge és al camp i sembla ser feliç.
Tot i així, el curt em sembla massa “random” o més ben dit aleatori com per ser comprès com a un “tòpic literari clàssic”.
Això sí, per ser soviètic, té moltes referències al món occidental.
Salve.
No coneixia aquest curtmetratge anomenat Contact de Vladimir Tarasov. M’ha semblat molt divertit i entretingut. El tòpic que es plasma en el vídeo és el Beatus ille, i això es pot veure reflectit en el protagonista, que s’allunya d’allò convencional, de la societat, per perdres en la vida de camp.
Vale.
També podem veure el tòpic “Non omnis moriar” perquè volen recordar la imatge de del cantant dels Beatles John Lenon, tot i que ja va morir segueix present. Això m’ha recordat a la pel•lícula de ” Vivir es fácil con los ojos cerrados” perquè també recorden la imatge de John Lenon.
[…] els curtmetratges, exactament el de “ Contact” del director Vladimir Tarasov on el llatinisme està present ja que el protagonista ens recorda a John Lenon, el famós cantant […]