Què tenen a veure els pneumàtics Michelin amb Horaci?

Sabeu com es diu la mascota dels pneumàtics Michelin? Per què es diu així? Quina relació té la frase llatina d’Horaci amb la Guia Michelin i amb les”estrelles Michelin” que cada any premien els millors restaurants del món?

Doncs, potser aquest cartell publicitari del 1897 de l’il·lustrador Marius Rosillon, més conegut com a O’Galop, us donarà un bon cop de mà!

 

Anunci publicitari Bibendum

Etiquetes:,

Comentaris: 13

 1. Chaima Anzaoui 2 febrer 2014 - 14:50 Contesta

  És un article molt orginal, ja que com un dibuix pot tenir tanta pervivència en empreses,objectes,esports… Aquesta mascota dels pneumàtics Michelin es diu: Bibendum, Aquesta mascota és el simbol de l’empresa.

  Nunc est Bibendm” (Ahora es el momento de beber). o a la vostre salut.Jo penso que el nom posat, vol dir temps de beure, A partir de la meva recerca, he pogut entendre que volia dir això.

 2. Chaima Anzaoui 2 febrer 2014 - 14:52 Contesta

  A més a més, portada a la meva teoria, cec que el nom dels pneumàtics està relacionat amb el tòpic del “Beatus ille”.Ja queè, Bibendum com he dit abans significa viure el moment,

  • Margalida Capellà Soler 2 febrer 2014 - 15:45 Contesta

   Vols dir, Chaima? Has clicat damunt els enllaços? Has llegit els poemes de la selecció PAU d’Horaci? Continua fent recerca!

 3. Hady Camara 2 febrer 2014 - 21:03 Contesta

  Salve!
  He estat fen recerca i he trobat que la mascota dels pneumàtics Michelin es diu : “BIBENDUM” i es diu així perquè O’Galop, un home que feia projectes publicitaris, va fer un esbós per a una cerveseria en el que es podia observar un ninot aixecant una copa sota el lema “Nunc est bibendum”, és a dir, “i ara bebem”. André Michelin, tot recordant la seva frase “els pneumàtics es beuen els obstacles”, va relacionar Bibendum amb bevedor d’obstacles i li va suggerir que cobrís el ninot de neumàtics, i així és com va néixer la mascota.

 4. Cristina Berjano 4 febrer 2014 - 20:42 Contesta

  Salve:)
  He trobat que el ninot que representa la empresa Michel és diu Bibendum. Bibendum és una part del nom “Nunc est bibendum”, el nom d’una Oda d’Horaci que fa referència al suïcidi de Cleòpatra.

 5. Yasmina Berkane Pais 5 febrer 2014 - 11:57 Contesta

  Salve!

  Aquest ninot tan conegut de la marca dels pneumàtics Michelin és conegut com Bibendum. Aquest nom el van agafar del tòpic llatí “Nunc est bibendum” que vol dir “Ara, bebem”. Horaci va utilitzar aquesta expressió en una de les seves Odes i s’ha convertit en una forma de brindar.

  En aquest cas van utilitzar aquesta expressió com una metàfora, ja que els pnemàtics de la marca “es beuen els obstacles.” i d’aquí va sortir el ninot que tots coneguem, creat l’any 1894 per dos germans, André i Edouard Michelin.

 6. irina 6 febrer 2014 - 7:16 Contesta

  Salve!!

  Aquest ninot és la mascota dels pneumàtics Michelina, el seu nom és Bibendum. “Nunc est bibendum” vol dir ara és temp de beure, és a dir és temps de superar els espectacles.

  La frase la va utilitzar Horaci en un dels seus poemes i s’utilitza en una forma de brindar.

 7. Zícora 12 febrer 2014 - 18:07 Contesta

  Salve.

  Mai hauria arribat a imaginar que fins i tot aquest ninot tan mundialment famós dels pneumàtics Michelin estigués relacionat amb el poeta Horaci. He cercat informació i he trobat que a part de tractar-se de la mascota de l’empressa, té com a nom Bibendum. Com bé es pot observar en el cartell publicitari de l’il·lustrador Marius Rosillon, apareix la frase llatina “Nunc est bibendum“, que significa “bevem ara”.

  Vale.

 8. Lourdes caparros 18 febrer 2014 - 10:51 Contesta

  Salve!
  Aquest ninot s’anomena Bibendum.
  El seu nom te dues histories, la primera referint-se al tòpic ‘’ Nunc est bibendum’’, representa que els pneumàtics es beuen els obstacles.
  L’altre historia es que (segons la Vikipedia ) l’il•lustrador O’Galop, presentà als germans Michelin diferents projectes publicitaris entre els que es troba el d’un esbós per a una cerveseria en el que es podia observar un bavarès aixecant una copa sota el lema “Nunc est bibendum”, és a dir, “i ara bevem”. André Michelin, tot recordant la seva frase “els pneumàtics es beuen els obstacles”, va relacionar Bibendum amb bevedor d’obstacles i la figura del bavarès amb la de la pla de pneumàtics de l’Exposició Universal de Lió que va mencionar el seu germà. El disseny de la mascota es féu al mateix O’Galop

 9. Xènia Serra 18 febrer 2014 - 11:22 Contesta

  Salve!
  Molt bon article, no m’imaginava que la mascota de l’empresa de pneumàtics Michelin tingués relació amb Horaci.
  Aquest personatge es diu Bibendum i el cartell va ser creat inicialment per a una cerveseria de Munic, però aquesta el va rebutjar. Inicialment el cartell mostrava un home sostenint un gran got de cervesa sota la frase “Nunc est Bibendum” (Ara és el moment de beure) però el creador de la marca de pneumàtics Michelin va fer que O’Galop substituís l’home per un individu fet de pneumàtics aguantant un got ple de vidres trencats i claus, acompanyat per altres individus que es “desinflen” i amb el tòpic acompanyat de la frase “A la seva salut. Els pneumàtics Michelin s’empassen els obstacles”, donant a conèixer que la marca de pneumàtics Michelin es la millor.

 10. Elisa Moya 22 febrer 2014 - 19:28 Contesta

  Salve!

  M’ha agradat aquest article, demostrant un altre cop que les referències al món grec i romà son ben presents. Tot seguit, respondré a les preguntes, la mascota dels pneumàtics Michelin s’anomena Bibendum, un personatge de color blanc format per una pila de pneumàtics. Es diu així ja que el cartell es va basar en un dibuix original de Gambrinus, rei de la cervesa. O’Galop dissenyà un cartell en el que es veu en un banquet a un imponent personatge fet de pneumàtics que aixeca la seva copa plena de claus i de fragments de vidre i ofereix: “Nunc est Bibendum” (equivalent a “Salut! El pneumàtic s’empassa els obstacles”).

 11. […] A més, una de les marques més conegudes actualment, pràcticament a l’altura de la mítica Coca Cola, és Michelin. Gran part de la culpa la té la seva mascota, el fámos ninot ple de “michelines”, que per cert el seu nom és Bibendum (Vid. Article pneumàtics Michelin) […]

 12. Xènia Sánchez 7 octubre 2014 - 11:39 Contesta

  Salve!
  Quin article més original i interessant enhorabona, una gran feina!
  Aquest personatge és Bibendum.
  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *