Museu Olímpic de l’Esport

Diumenge dia 03 de Desembre vam anar al Museu Olímpic de l’esport a Barcelona. Vam poder gaudir de l’exposició i vam analitzar aquella informació.

En l’entrar vam poder veure com va començar la dona a l’esport.

Aquí podem observar com les dones romanes feien esport, no ho feien perquè els hi agradés, sinó que el metge s’ho recomanava per l’embaràs i el part.

Després ens vam fixar en cada esport i en si posaven a dones o a homes practicant l’esport.

Al Taekwondo, al Karate i al Judo podem veure que surten dones al Taekwondo i al Judo.

En canvi a un esport que és majoritàriament practicat per homes, com és el boxa no surt cap dona.

A la gimnàstica, surten un home i una dona practicant-la amb dues peses antigues. I surt la Simone Biles, encara que no esmenten cap dels seus èxits com per exemple que ha sigut campiona als Jocs Olímpics de Rio al 2016 en la categoria individual. No surt cap home de l’actualitat.

Charlotte Cooper va ser la primera dona a rebre un títol olímpic als Jocs Olímpics de París el 1900, que van ser els primers amb participació femenina.

També hi havia una foto dels tres millors tenistes, tant masculí com femení.

Podem veure a Serena Williams, Roger Federer i Rafael Nadal.

Vam trobar la categoria del futbol. On vam veure que de 12 fotos, només 2 eren dones.

Marta Da Silva i a dalt Lionel Messi

MIA HAMM

En el lloc on es parlava de futbol podíem veure la selecció espanyola masculina de futbol aixecant la copa del mundial.

Ens va sorprendre que no hi hagués Selecció Femenina de Futbol, i a recepció ens van dir que era perquè no és un esport Olímpic encara que el masculí si ho és.

En el futbol americà no surt cap dona, però en el Rugby sí.

Al motociclisme surten molts homes però també surt Laia Sanz.

Als esports de neu podem destacar a Janica Kostelic, Kelly Clark i Blanca Fernández Ochoa.

Als esports de gel, com el patinatge, surten homes i dones. Per exemple, surt Sonja Henie, la qual va guanyar 10 campionats del món.

Al Hockey herba podem destacar a Luciana Aymar, que és considerada la millor jugadora del món.

I al Polo destaca Beatriz Ferrer Salat.

Athlos ha donat lloc a la denominació del triatló i en pentatló modern, esports que combinen diverses disciplines en una de sola. El triatló aglutina el ciclisme, la natació i l’atletisme. El pentatló modern consta de: esgrima, natació, tir, cros i equitació.

Natascha Badman, més coneguda com “The swiss miss” és la primera dona europea a guanyar l’ironman de Hawaii i una llegenda en el món del triatló.

I també Nicola Spirig, que va ser medalla d’or a Londres 2012.

En l’esport d’escalada destaquem entre molts homes, Edurne Pasaban, que va ser la primera dona de la història a escalar els 14 vuit mils del planeta, assolits en diverses expedicions entre el 2001 i el 2010.

En el patinatge en línia destaquem a Sheila Herrero, campiona i recordwoman del món en aquest esport.

El 1968, als Jocs Olímpics de Mèxic, van ser un gran salt per a la història, per primera vegada una dona entrava a l’estadi com a última portadora de la flama olímpica.

Al salt d’alçada es destaca a Ruth Betia, però no donen cap explicació d’ella, mentre ella és la millor dona en la seva especialitat.

En l’esport, marxa, i surten un home i una dona, i com a dona destaquen a Mari Cruz Díaz, que va ser la primera espanyola campiona del món de marxa.

A la natació hi destaquen tant els homes com les dones. Dels homes destaquen Michael Phelps més conegut com a “tauró de Baltimore” és l’esportista amb més victòries (18) i medalles olímpiques (22) de la història.

I com a dona Mireia Belmonte, que té un domini extraordinari de gairebé totes les modalitats, és la millor nedadora olímpica espanyola de tots els temps.

I Jenny Thompson que va ser 12 vegades campiona olímpica entre el 1902 i 2004, és l’esportista nord-americana que més medalles ha guanyat

A l’esport de rem destaquen tant Katalin Kovacs i Saúl Craviotto.

Al voleibol platja podem veure que les dones han d’anar amb molt poca roba, i no parlen de cap jugadora en especial.

A l’Handbol hi surt la selecció espanyola femenina celebrant un títol.

Quan vam veure la secció de basquetbol al principi només sortien homes i sortien dones fent d’animadores. Però al final hi havia unes quantes fotos de dones jugant. Entre elles destaquen Sheryl Swoopes, considerada una de les millors jugadores del món.

Vam arribar a la secció de presidents del comitè olímpic internacional i com podem veure no hi ha cap dona al llarg de la història.

Elisabeth Cebrián va ser la primera espanyola  que va jugar a l’NBA femenina.

Margaret Murdock va ser la primera dona de l’equip olímpic de tir dels EUA i guanyadora de medalla olímpica en carrabina tres posicions.

La conclusió que traiem és que, a la majoria d’esports es parla de nois i de noies, però també vam trobar fets antics on no hi havia igualtat, com els alts càrrecs, els presidents dels JJ.OO, que no hi ha cap dona.

Totes les fotos van ser fetes per nosaltres.