Evolució història de l’esport

És innegable que la història de la humanitat des de la prehistòria fins als nostres dies està unida al joc i l’esport. Així ho demostren les restes arqueològiques trobades, fins i tot des del període paleolític.

Segons els estudis antropològics, aquestes activitats lúdiques han estat presents en totes les cultures.

L’història de l’esport fa milers d’anys que va començar. En el any 4000 a.c es pensa que podien ser practicats a l’Antiga societat xinesa, ja que van trobar diversos estris que ens porten a pensar que feien diferents esports.

Resultado de imagen de china deporte antiguo

https://forum.lowyat.net/topic/1874582/all

Futbol a l’antiga Xina

Si ens posem a mirar sobre el passat, fa molt de temps que existeix l’esport, ja que els homes primitius ja ho feien, per exemple, feien esport quan corrien per escapar dels animals i sobreviure, lluitaven contra els seus enemics, i en aquella època com eren nòmades també nadaven d’un lloc a un altre per viure o aconseguir nous aliments, llançar armes com javelines.

Imagen relacionada

https://sportdeuxpointzero.wordpress.com/page/5/

Els historiadors de l’esport Palmer i Hóell afirmen que les proves més antigues de l’esport i els jocs procedeixen del període dinàstic primerenc de la civilització sumèria, de 3000-1500 anys a.C.