Homes i dones al futbol

Segons l’enquesta efectuada per la FIFA entre les seves 207 associacions membre, hi ha un total de 265 milions de persones que juguen a futbol a tot el món.

La xifra s’incrementa a 270 milions, cinc més, si es té en compte a entrenadors, assessors i empleats dels clubs, el que significa que el quatre per cent de la població mundial participa activament en el futbol.”És innegable que la popularitat del futbol segueix augmentant”, va comentar Joseph S. Blatter, president de la FIFA.”Si afegim als familiars directes i amics íntims que els acompanyen, sigui com aficionats, seguidors o donant-los suport activament, la xifra s’eleva a nivells fabulosos.

Més de mil milions de persones participen en el futbol, ​​sense diferència de classe i superant la barrera de les fronteres”, va afegir.

Algunes de les dades més excel·lents en comparació amb les dades obtingudes el 2000, són que en aquest període hi va haver un increment del deu per cent en el nombre de jugadors, que la quantitat de clubs roman gairebé igual (301.000), però el nombre d’equips s’ha incrementat fins als 1,7 milions.

És a dir que en els últims 17 anys ha augmentat un 10% el nombre de jugadors de futbol.

La FIFA va fer l’enquesta anomenada “Gran Cens 2006” entre les seves 207 associacions membre. Les associacions van presentar xifres exactes sobre les categories: futbolistes professionals, jugadors majors de 18 anys inscrits, jugadors menors de 18 inscrits, jugadors de futsal i de futbol platja, jugadors ocasionals, àrbitres i funcionaris.

Totes aquestes categories es van dividir en homes i dones en presentar les xifres. Prop del 75% de les associacions membre de la FIFA va participar en l’enquesta.

Gràfiques de la FIFA

La gràfica de l’esquerra mostra que els jugadors tant masculins com femenins augmenten.

El futbol és un esport molt popular i cada vegada hi ha més gent que s’anima a practicar-ho.

La gràfica de la dreta diu que un 10% de persones que juguen a futbol són dones i un 90% són homes.

I també mostra el percentatge de dones que juguen a cada lloc.

Hi ha una gran diferència entre el nombre d’homes i el nombre de dones que juguen.

Potser hi ha dones que encara no senten el suport necessari per practicar-ho o prefereixen no fer futbol, ja que encara hi ha desigualtats, i fan un altre esport.

El 23% de dones que practiquen futbol ho fan a la confederació CONCACAF i on menys practiquen futbol les dones és a Àfrica amb un 3%.

Àfrica està menys desenvolupat que altres continents i creiem que això influeix també als esports igual que influieix a altres aspectos que no tenen a veure amb l’esport.