Avui podem preparar berenars saludables. Cal evitar els pastissets, la brioixeria, els snacks, etc., i tornar als entrepans de formatge, pernil, etc. i, per què no, algun dia pa amb xocolata.
Si anem mans a la feina, fer l’entrepà serà un plis plas.
Per berenar, per sopar, per fer un dinar informal sota un parasol a la platja… qualsevol lloc és bo per menjar-se l’entrepà fresc de primavera. Es tracta d’un entrepà fet amb ingredients de la temporada i especial per a la caloreta que ja fa en primavera, d’aquí el seu nom. Però també és ideal per a l’estiu.
Abans de començar:
- Comprova que els estris no són potencialment perillosos.
- Les mans sempre han d’estar netes, s’han de rentar sovint.
- Posa’ls barrets, davantals i prepara draps de cuina.
- Buscar els ingredients que necessitem seguint la llista que hem utilizat quan hem anat al “super” a comprar.
- Buscar els utenssilis.
- En l’elaboració de les receptes doneu-los llibertat perquè inventin coses noves, sobretot en la decoració dels plats.
- Fes que ajudin a recollir-ho tot.
Complements:
- Barret i davantal de cuiner
- Un bon munt de draps de cuina.
Ingredients
- Entrepans/panets de sèsam
- Pernil dolç, xoriço, llonganissa, mortadel.la, sobrassada, formatges, …
- Formatge per untar
- Tomàquets petits
- Carabassó
- Quetxup, maionesa, mostassa …
- Olives
- Bastonets salats
- Pastenaga
- Enciam
Estris necessaris: 1 cullera, 1 ganivet, 1 bol, 1plat
Preparació:
- Obrir els panets per la meitat
- Agafa una cullera i unta les dos meitats del pa amb formatge o maionesa, quetxup, … Cadascú es fa els entrepans al seu gust.
- Posa dos talls de pernil dolç. Un tall el doblegues per fer la llengua i deixa’l una mica fora de la llesca.
- Amb dos rectangles de formatge podem fer les dents i ja podem tancar l’entrepà.
- Els ulls es farem amb el carabassó i les olives, tallats en talls tan prim com puguis i els enganxem amb el el formatge d’untar. També pots dibuixar els ulls i la boca amb quetxup i our dur.
- Parteix el tomàquet i posa el nas amb el formatge d’untar.
- Parteix els bastonets salats, la pastenaga o l’enciam i posa els trossos fent de cabells

Més idees:
- Entrepà frecs de primavera

Ingredients: Pa, Pernil dolç,Tomàquet, Formatge a làmines, Enciam, Espàrrecs blancs i Maionesa.
La maionesa és molt bona, però no te’n posis massa perquè si no després l’entrepà t’omplirà massa.
Ah! Tingues a ma els tovallons de paper, els entrepans amb maionesa sempre acaben empastifant les mans, per més delicat i polit que es vulgui ser!!
BON PROFIT!!!