El meu retrat: Un entrepà molt simpàtic

retrat-salat-11Avui podem preparar berenars saludables. Cal evitar els pastissets, la brioixeria, els snacks, etc., i tornar als entrepans de formatge, pernil, etc. i, per què no, algun dia pa amb xocolata.volempaamboliSi anem mans a la feina, fer l’entrepà serà un plis plas.

Per berenar, per sopar, per fer un dinar informal sota un parasol a la platja… qualsevol lloc és bo per menjar-se l’entrepà fresc de primavera. Es tracta d’un entrepà fet amb ingredients de la temporada i especial per a la caloreta que ja fa en primavera, d’aquí el seu nom. Però també és ideal per a l’estiu.

Abans de començar:

  1. Comprova que els estris no són potencialment perillosos.
  2. Les mans sempre han d’estar netes, s’han de rentar sovint.
  3. Posa’ls barrets, davantals i prepara draps de cuina.
  4. Buscar els ingredients que necessitem seguint la llista que hem utilizat quan hem anat al “super” a comprar.
  5. Buscar els utenssilis.
  6. En l’elaboració de les receptes doneu-los llibertat perquè inventin coses noves, sobretot en la decoració dels plats.
  7. Fes que ajudin a recollir-ho tot.

Complements:

  • Barret i davantal de cuiner
  • Un bon munt de draps de cuina.

Ingredients

  • Entrepans/panets de sèsam
  • Pernil dolç, xoriço, llonganissa, mortadel.la, sobrassada, formatges, …
  • Formatge per untar
  • Tomàquets petits
  • Carabassó
  • Quetxup, maionesa, mostassa …
  • Olives
  • Bastonets salats
  • Pastenaga
  • Enciam

Estris necessaris: 1 cullera, 1 ganivet, 1 bol,  1plat

Preparació:

  1. Obrir els panets per la meitat
  2. Agafa una cullera i unta les dos meitats del pa  amb formatge  o maionesa, quetxup, … Cadascú es fa els entrepans al seu gust.
  3. Posa dos talls de pernil dolç. Un tall el doblegues per fer la llengua i deixa’l una mica fora de la llesca.
  4. Amb dos rectangles de formatge podem fer les dents i ja podem tancar l’entrepà.
  5. Els ulls es farem amb el carabassó i les olives, tallats en talls tan prim com puguis i els enganxem amb el el formatge d’untar. També pots dibuixar els ulls i la boca amb quetxup i our dur.
  6. Parteix el tomàquet i posa el nas amb el formatge d’untar.
  7. Parteix els bastonets salats, la pastenaga o l’enciam i posa els trossos fent de cabells

retrat_salat

Més idees:

  • Entrepà frecs de primavera  entrepa-frecs-de-primavera3

Ingredients: Pa, Pernil dolç,Tomàquet, Formatge a làmines, Enciam, Espàrrecs blancs i Maionesa.

La maionesa és molt bona, però no te’n posis massa perquè si no després l’entrepà t’omplirà massa.

Ah! Tingues a ma els tovallons de paper, els entrepans amb maionesa sempre acaben empastifant les mans, per més delicat i polit que es vulgui ser!!

BON PROFIT!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *