VIVALDI – L’OLIMPIADE

 

 Vivaldi

L’Olimpiade és una òpera, un drama musical. La història està ambientada en l’antiga Grècia, els esdeveniments que tenen lloc en el moment dels Jocs Olímpics:
Acte I
Megacles arriba a Sicione just a temps per participar en els Jocs Olímpics sota el nom de Lycidas, un amic que un cop li va salvar la vida. Sense que Megacles ho sàpiga, Lycidas està enamorat de Aristaea, estant la mà d’aquesta última promesa al guanyador dels jocs pel seu pare, el Rei Cleisthenes. Lycidas, que un cop va estar promès a la Princesa Argene de Creta, no sap que Megacles i Aristaea estan enamorats l’un de l’altre i li explica al seu amic quin és el premi dels jocs. Aristaea i Megacles s’alegren que si aquest guanya podran casar-se, però Megacles se sent forçat per haver donat la seva paraula que competiria com Lycidas. Mentrestant, Argene arriba a Olímpia disfressat com una pastora per recuperar Lycidas.

Acte II
Megacles guanya els jocs, confessa la veritat a Aristaea i se’n va amb el cor trencat. Quan Lycidas s’acosta a reclamar el seu trofeu, Aristaea el rebutja així com també fa amb Argene. Amyntas, tutor de Lycidas, diu que Megacles s’ha ofegat i el Rei Cleisthenes, portat per la decepció, expulsa Lycidas.
Acte III
Argene evita que la desesperada Aristaea se suïcidi, Megacles és rescatat per un pescador i Lycidas planeja l’assassinat del Rei. Quan Cleisthenes s’assabenta de les maquinacions de Lycidas, Aristaea demana pietat per a ell mentre que Argene s’ofereix per rebre el càstig en el seu lloc; per convèncer el Rei de que ella és una princesa, li mostra a Cleisthenes una cadena que Lycidas li havia regalat . El Rei reconeix la cadena com a pertanyent al seu fill, a qui ell havia abandonat durant la seva infància per prevenir la profecia que deia que el petit mataria al seu pare. Lycidas és reinserit a la família reial, accepta a Argene i deixa a la seva germana Aristaea per Megacles.

Ara us poso l’enllaç d’un fragment de l’obra de Vivaldi.


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>