ELS DIVENDRES, RONDALLES!!

Aquest divendres 14 d’octubre la biblioteca obra les portes al món de la rondalla. Cada divendres explicarem una rondalla tant l’Olga com jo. Esteu convidat a compartir una estona d’entreteniment.

L’objectiu és recuperar la transmissió de la tradició oral. Els nostres avantpassats abans que s’inventés la imprenta es trasmitien les històries de boca a boca. Hi havia persones que es dedicaven a explicar rondalles, contes a la plaça del poble. Eran joglars, oradors, els trasmissors de la cultura a la població.

Cal que des de la biblioteca de l’escola es recuperi aquesta tradició, ja que creeiem important estimular als alumnes a l’escolta, en un món en que la imatge i els audiovisuals ocupen un espai molt ampli.

El fet d’escoltar una història dóna la possibilitat de fomentar la capacitat d’imaginar. Hem de fomentar l’esperit creatiu que hi ha dins de cada persona, perquè sortin ments creatives que puguin ser futurs transmissors de la cultura popular.

“El gat que va tot sol” inagurarà aquest espai. Us esperem el divendres a les 11.00 h. a l’hora del pati a la biblioteca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És un conte de Rudyard Kipling. És l’autor del llibre meravellós que s’anomena “El llibre de la Jungla”. Però és un escriptor que ha escrit moltes rondalles que explicava als seus fills. Les divertides històries tracten de moltes coses, però especialment es dedicà a cantar amb una gràcia inimitable la força, la bondat, la prudència i la vida dels animals de les grans selves verges.

 


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>