Naixements, viatges, casaments, en qualsevol aconteixement, des que es van inventar a principis del segle XIX, les fotografies sempre han estat un mitjà excel·lent per al record.

Com el temps, la tecnologia fotogràfica ha canviat radicalment des del primer daguerreotip fins a la fotografia digital d’alta resolució actual, de la mateixa manera que ha canviat la forma en la que conservem les nostres preuades fotos: capses, àlbums de cartolina, àlbums digitals, xarxes socials…

I si una cosa canvia ràpidament és justament el temps, el temps atmosfèric. Un dia fa Sol i l’altre es troba cobert de núvols. I tot i que faci Sol, quin és el dia en el que no hi hagi ni un sol núvol al cel?

Doncs justament, et proposo que creïs el teu àlbum de fotos de núvols.

És molt senzill, allà on et trobis, aixeca el cap i fes fotos als núvols. Una foto cada dia i, si pot ser, núvols diferents cada vegada. Això sí, cal que recopilis unes quantes dades per al record:

– Foto dels núvols.
– Tipus de núvols (consulta els continguts 2.3. Temps atmosfèric).
– Ubicació des d’on has fet la foto (serà genial si decideixes marcar la teva ubicació sobre un petit mapa) i direcció geogràfica cap a on l’has pres (N, NE, E, SE, S, SW, W o NW).
– Data i hora.
– Predicció meteorològica del dia (et pots baixar l’app al següent link i fer una captura de pantalla o fer un breu resum de quin temps fa).

I com cal que presentis tot això? Doncs tu decideixes si fer un àlbum tradicional o digital. Això sí, marca’t uns objectius sobre el nombre de fotografies que vols tenir, o si vols aconseguir fotografiar tots els tipus de núvols, o fer fotografies diàries al llarg d’un determinat intèrval de temps.