El meteorit HBD-378 s’apropa a la Terra…

Això i molta imaginació és l’únic que et cal per realitzar l’activitat que et proposo, això i potser saber una mica més de meteorits (no et perdis els continguts a 1.3. El Sistema Solar).

Et proposo que t’inventis una història, un relat curt, a partir d’aquest meteorit que s’apropa a la Terra. Tu ho decideixes tot, però has d’aconseguir atrapar el teu lector des del principi fins al final de la història! Converteix-te en escriptor de ficció!

Tingues en compte que una història ha de tenir una certa estructura (pròpia del que anomenem “text narratiu”), que normalment podem dividir en tres parts:

A. El plantejament: ens diu a quin lloc i a quina època se situen els personatges que surten a la història. També ens introdueix la qüestió o el problema que desencadenarà la història.

B. El nus: ens explica com es desenvolupen els fets que constitueixen la història. És la part més llarga del relat.

C. El desenllaç: ens dóna la solució de la història, és a dir, ens explica de quina manera s’acaba.

Abans de començar a escriure, però, t’has de fer un bon esquema de la història. T’ajudarà molt plantejar-te les següents preguntes:

En quina època succeeix la història?
On es desenvolupa la història?
Quins són els personatges i els protagonistes? Com són i com es diuen?
D’on prové el meteorit?
Què succeeix a la història?
Què hi ha de sorprenent?
Com atrapes al lector?
Com acaba el relat?

I ara, deixa anar la teva imaginació i les teves dots d’escriptor. Segur que el resultat serà fantàstic!

Finalment, no t’oblidis de revisar l’escrit (ortografia, construcció de les oracions…) i de posar títol a la teva història!