Les estrelles són astres que emeten llum i calor com a conseqüència de les reaccions de fusió nuclear que es produeixen al seu nucli.

Estrelles com el Sol consumeixen grans quantitats d’hidrogen a cada instant, però arribarà un dia que ja no quedi més hidrogen. Aleshores l’estrella canviarà per sempre. Depenent de la mida de l’estrella, es produirà una supernova o una nebulosa planetària.

Saps què és un flipbook? Et proposo que confeccionis una animació amb aquesta tècnica que expliqui com serà l’evolució del Sol. Si vols, en comptes d’explicar l’evolució del Sol pots fer l’animació de l’evolució d’una estrella gegant. No et perdis el següent vídeo per tal de saber què és un flipbook:

Has fet mai algun flipbook? És fàcil i ben divertit, i si no t’ho creus, presta atenció al vídeo següent:

Segurament necessitaràs consultar els continguts 1.2. Galàxies, nebuloses, estrelles i sistemes planetaris amb l’objectiu de conèixer les possibles evolucions estel·lars.