Ahir els avis van portar a la Mirèia i al seu germà petit Jordi a visitar el Planetari. Van veure galàxies, estrelles, nebuloses, cometes i asteroides.

La Mirèia ha estudiat astronomia a l’institut, i tot li va sonar molt. Va ser fantàstic! El Jordi, però, és massa petit, i ha barrejat tot… Avui, anant a l’escola, el Jordi ha alçat el cap i, assenyalant un núvol, ha cridat: “Una nebulosa!” La Mirèia s’ha adonat que el seu germà petit confon els núvols amb les nebuloses, i decideix preparar-li per a la sortida del cole unes cartolines amb l’objectiu d’ensenyar-li què són les nebuloses, de quin tipus hi ha, de què estan formades, on es troben i quina relació tenen amb les estrelles.

Ajudes a la Mirèia? Les cartolines, de mida DIN A4, han de ser molt visuals, amb imatges, textos curts explicatius i títols clars (per exemple, “Què és una nebulosa?”, “On es troben les nebuloses?”…).

Segur que t’anirà bé consultar els continguts 1.2. Galàxies, nebuloses, estrelles i sistemes planetaris.