Amb el seu telescopi amateur, el Joan va fotografiar al llarg d’un any multitud de galàxies. Va anar apuntant el nom de les galàxies que fotografiava, així com les principals dades astronòmiques, però un dia el seu gat, en Miau, va córrer per sobre dels papers i els va fer caure de la taula. Ara ho té tot desordenat.

Per a ajudar al Joan, el millor que podem fer és buscar per internet fotografies de les galàxies de la seva llista, així podrà comparar-les amb les seves fotos per a identificar-les correctament. Ja de pas, el Joan voldria saber altres dades:

– la constel·lació on podem trobar la galàxia.

– la distància a la que es troba la galàxia de nosaltres.

– el tipus de galàxia.

En Joan se sentirà molt agraït si li proporcionem un document amb el nom de cada galàxia, la fotografia i les altres dades.

El llistat de les galàxies és el següent:

T’anirà bé consultar els continguts 1.2. Galàxies, nebuloses, estrelles i sistemes planetaris.